Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ντιπ τυριων με μπεικον


Υλικά:για περιπου 1,5 φλιτζανι


1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
100γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
100γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/8 κουταλάκι του γλυκού από μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
4 φέτες μπέικον, σοταρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός,
Επιπλέον τριμμένο μπλε τυρί για το γαρνίρισμα
Διάφορα κρακεράκια.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά (δηλαδή την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, το τυρί-κρέμα, το κρεμμύδι και την πικάντικη σάλτσα ντομάτας) μέσα σε ένα μπλέντερ, και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομαλό μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε και την μισή ποσότητα μπέικον.
Ανακατεύουμε, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μπέικον, μπλε τριμμένο τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύεται τέλεια με διάφορα κρακεράκια. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου