Αν σας ξενίζει ο συνδυασμός φαγητού-τέχνης-επιστήμης τότε δεν έχετε παρά να δείτε τις εικόνες που τράβηξε η Caren Alper διάφορων
τροφών, όπως αυτά φαίνονται μέσα στο μικροσκόπιο, αποτυπώνοντας στο φακό πραγματικά έργα τέχνης. Άριστη εφαρμογή του «τρίπτυχου»! Η συλλογή ονομάζεται «Terra Cibus» και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, το οποίο αποκαλύπτει την… καλλιτεχνική πλευρά των τροφίμων, που κανεις από εμάς δεν γνωρίζει. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η επαγγελματίας φωτογράφος αναφέρει ότι «οι λήψεις στο μικροσκόπιο είναι ελκυστικές λόγω του μυστηρίου που κρύβουν μέσα τους οι εικόνες. Αυτή η περιέργεια που εκδηλώνεται από το θεατή εμπεριέχει όλη τη μαγεία της τέχνης». Ειδικότερα, η Caren χρησιμοποίησε μικροσκόπιο σάρωσης ηλεκτρονίων (SEM), έναν τύπο ηλεκτρονικού μικροσκοπίου που παράγει εικόνες ενός δείγματος (τροφίμου στην περίπτωσή μας) με σάρωση σε μια εστιασμένη δέσμη ηλεκτρονίων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο απόάποψη αισθητικής αλλά κυρίως επειδή ο θεατής χρειάζεται οπωσδήποτε επεξήγηση για να ξεχωρίσει τη σοκολάτα από το ακτινίδιο, την τάρτα από τον καφέ και την μπανάνα από το… μπρόκολο!
τροφών, όπως αυτά φαίνονται μέσα στο μικροσκόπιο, αποτυπώνοντας στο φακό πραγματικά έργα τέχνης. Άριστη εφαρμογή του «τρίπτυχου»! Η συλλογή ονομάζεται «Terra Cibus» και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, το οποίο αποκαλύπτει την… καλλιτεχνική πλευρά των τροφίμων, που κανεις από εμάς δεν γνωρίζει. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η επαγγελματίας φωτογράφος αναφέρει ότι «οι λήψεις στο μικροσκόπιο είναι ελκυστικές λόγω του μυστηρίου που κρύβουν μέσα τους οι εικόνες. Αυτή η περιέργεια που εκδηλώνεται από το θεατή εμπεριέχει όλη τη μαγεία της τέχνης». Ειδικότερα, η Caren χρησιμοποίησε μικροσκόπιο σάρωσης ηλεκτρονίων (SEM), έναν τύπο ηλεκτρονικού μικροσκοπίου που παράγει εικόνες ενός δείγματος (τροφίμου στην περίπτωσή μας) με σάρωση σε μια εστιασμένη δέσμη ηλεκτρονίων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο απόάποψη αισθητικής αλλά κυρίως επειδή ο θεατής χρειάζεται οπωσδήποτε επεξήγηση για να ξεχωρίσει τη σοκολάτα από το ακτινίδιο, την τάρτα από τον καφέ και την μπανάνα από το… μπρόκολο!
1. Κέικ σοκολάτας
2. Κρεμμύδι
3. Γαρίδες
4. Ζάχαρη
5. Αστεροειδής γλυκάνισος
6. Κόκκινο λάχανο
7. Αλάτι
8. Κόκκος καφέ
9. Λιαστή ντομάτα
10. Τάρτα
11. Τηγανητό κρεμμύδι
perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου