Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η μυστική συνταγή της μαμάς για τέλειους κουραμπιέδες!

kourampiedes

Αν και κανονικά θα έπρεπε να μείνει το μυστικό στην… οικογένεια ωστόσο αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη για σούπερ κουραμπιέδες. Όταν τους έφτιαχνε η μητέρα μου μοσχοβολούσε η κουζίνα της ανθόνερο και ζάχαρη. Τώρα, εύχομαι και οι δικές σας κουζίνες να μυρίζουν τόσο όμορφα όπως και η δικιά μας!







Θα χρειαστείτε
Μισό κιλό βούτυρο γίδινο λιωμένο
1 κιλό αλεύρι (950 γραμμ. ) για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι ούζο μαστίχα + λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Μια κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χωρίς τη φλούδα, χοντροκομμένα στο μπλέντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ανθόνερο ή ροδόνερο (από το φαρμακείο)
Ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνω
Χτυπάω το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνω τον κρόκο, κατόπιν το αλεύρι, το σφηνάκι, τα αμύγδαλα και πλάθω τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ πατ και να κάνετε διάφορα σχέδια.
Βάζω ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τα ψήνω για μισή ώρα (στο “πάνω κάτω”, στους 180oC).
Μόλις ψηθούν τα ραντίζω με λίγο ανθόνερο ή ροδόνερο.
Περιμένω λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη.

Το μυστικό

Προσοχή δεν τους πασπαλίζω με άχνη όσο είναι ακόμη ζεστοί γιατί η άχνη θα λασπώσει πάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου