Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αυγοσαλατα με εστραγκον


Υλικά:για 4-6 ατομα

10-12 αυγά
1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φινόκιο (περίπου το 1/2 από ένα μεγάλο βολβό)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζανιού, φύλλα εστραγκόν, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε πρώτα τα αυγά. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να έρθουν στο σημείο βρασμού. Σβήνουμε τότε τη φωτιά, και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για 12 λεπτά. Κατόπιν τα βγάζουμε από το ζεστό νερό και τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, για να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα αυγά, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα μας τοποθετώντας την πάνω σε φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου