Υλικά:
300γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτάλι της σούπας φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη και κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτάλι της σούπας φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το τυρί, τις ελιές, τις πιπεριές, και το κρεμμύδι .
Σε ένα άλλο μπολ με καπάκι, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη και το πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπολ με τις ελιές, ανακατεύουμε απαλά και καλύπτουμε το μπολ. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες, για να μαριναριστούν τα υλικά μας. Μετά, τοποθετούμε το μίγμα με τις ελιές μέσα σε ωραία βάζα με καπάκι, τα οποία μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες. Καλή Όρεξη!
Σε ένα άλλο μπολ με καπάκι, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη και το πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπολ με τις ελιές, ανακατεύουμε απαλά και καλύπτουμε το μπολ. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες, για να μαριναριστούν τα υλικά μας. Μετά, τοποθετούμε το μίγμα με τις ελιές μέσα σε ωραία βάζα με καπάκι, τα οποία μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου