Κάθε Ιάπωνας καταναλώνει 2 κιλά μαγιονέζα το μήνα(!), οπότε η εμφάνιση ενός εστιατορίου στο κέντρο του Τόκιο που σερβίρει… τα πάντα με μαγιονέζα δεν κάνει και πολύ εντύπωση, στους ντόπιους τουλάχιστον.
Το περίφημο «Kitchen Mayonnaise» άνοιξε τις πύλες του στα προάστια της πόλης και κάνει θραύση σε όλες τις ηλικίες που συρρέουν καθημερινά για να δοκιμάσουν αγαπημένες γεύσεις με μαγιονέζα. Από απλά σάντουιτς και μακαρόνια μέχρι νούντλς και σούσι, όλα σερβίρονται με μία κουταλιά (το λιγότερο) μαγιονέζα.
Το περίφημο «Kitchen Mayonnaise» άνοιξε τις πύλες του στα προάστια της πόλης και κάνει θραύση σε όλες τις ηλικίες που συρρέουν καθημερινά για να δοκιμάσουν αγαπημένες γεύσεις με μαγιονέζα. Από απλά σάντουιτς και μακαρόνια μέχρι νούντλς και σούσι, όλα σερβίρονται με μία κουταλιά (το λιγότερο) μαγιονέζα.
Από τα δημοφιλή πιάτα είναι οι σοκολατένιες τηγανίτες με μαγιονέζα, το φοντί τυριών με μαγιονέζα, το τηγανητό ρύζι με μαγιονέζα αλλά και το… παγωτό μαγιονέζα και το περίφημο «Mayorita» κατά το κλασικό κοκτέιλ «Μαργαρίτα», που σερβίρεται με μαγιονέζα στο χείλοςτου ποτηριού αντί για το κλασικό αλάτι!!! Οι Ιάπωνες γνώρισαν τη μαγιονέζα πρώτη φορά το 1925 η οποία παρασκευάζεται μόνο με τους κρόκους των αυγών (χωρίς τα ασπράδια), ενώ λίγη ποσότητα λαδιού και ξυδιού αλλάζει τη γεύση. Από τότε μέχρι σήμερα είναι φανατικοί λάτρεις της μαγιονέζας, που την βάζουν σε όλα σχεδόν τα φαγητά, ενώ υπάρχει και χαρακτηρισμός γι’ αυτούς: «mayolers», ή αλλιώς… η μαγιονέζα πάει με όλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου