Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

7,5 χρόνια η διαφορά ανδρών και γυναικών στο προσδόκιμο ζωής

prosdokimo zohsΗ έκθεση, που συνέταξαν επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αποκαλύπτει ότι η μέση διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες είναι 7,5 χρόνια (για την Ελλάδα είναι 7 χρόνια). Οι επιστήμονες του ΠΟΥ εξέτασαν στοιχεία από σχεδόν 9 εκατομμύρια ανθρώπους, από τις 53 χώρες που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Τμήμα του.

13 πρόσφατα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις

Με αφορμή το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά αυτή τη βδομάδα, θυμηθήκαμε μια ντουζίνα πρόσφατων ντοκιμαντέρ που λατρέψαμε για διάφορους λόγους: Είτε το θέμα τους,  είτε η προσέγγισή τους,  είτε η κινηματογράφισή τους, κάτι σε αυτά μας έκανε να τα ξεχωρίσουμε από όλα τα υπόλοιπα, και να τα θυμόμαστε ακόμα.

Ο ορισμός του σουτ-τηλεφώνημα - Απίστευτο γκολ απ'τα 40 μέτρα(VIDEO)

Ένα φανταστικό γκολ έκρινε την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Παραγουάης μεταξύ της Σέρο Πορτένιο και της Ντεπορτίβο Καπιάτα.
Ο Φιντέλ Νίνιο της Ντεπορτίβο Καπιάτα έστησε τη μπάλα στα 40 μέτρα και με ένα ασύλληπτο σουτ άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της Σέρο Πορτένιο χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Μαθηματικό μοντέλο εξηγεί την προέλευση της ζωής!!!

Χρησιμοποιεί στοιχεία από τη θεωρία Ginzburg–Landau για την υπεραγωγιμότηταΜία διεθνής ομάδα φυσικών δημιούργησε μαθηματικά μοντέλα βιολογικών καταστάσεων χρησιμοποιώντας ενεργειακά κύματα με την ονομασία σολιτόνια, προκειμένου να ανακαλύψει το πώς οι πρώτες μορφές ζωής έκαναν το άλμα από τον αβιοτικό στο βιοτικό κόσμο.

Το μεγαλύτερο αντικείμενο που μετακίνησε ποτέ άνθρωπος!

 Το μεγαλύτερο αντικείμενο που μετέφερε ποτέ άνθρωπος!Η Troll-Α είναι μια υπεράκτια πλατφόρμα φυσικού αερίου στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Νορβηγίας. 1,2 εκατομμύρια τόνοι έρμα υπό ρυμούλκηση, 472 μέτρα ύψος, με υποβρύχια σκυροδέματα μήκους 369 μέτρων και ξηρό βάρος 656.000 τόνων, η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί μια εξαιρετική κατασκευαστική δομή. 

ΒΙΝΤΕΟ-Ο…δίδυμος αδερφός του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο…δίδυμος αδερφός του πρωταγωνιστούν σε ένα διαφημιστικό σποτ πορτογαλικής τράπεζας. Όπως θα δείτε στο βίντεο άσος της Ρεάλ δίνει αγώνα δρόμου με τον…

Η ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού επιβαρύνει την καρδιά

karkinos mastou aktinouerapeiaΣύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, η ακτινοθεραπεία στην οποία υποβάλλονται οι γυναίκες που πάσχουν από τον καρκίνο του μαστού αυξάνει αργότερα τον κίνδυνο για έμφραγμα (καρδιακή προσβολή) ή άλλο είδος καρδιοπάθειας.

Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου

Perierga.gr - Το μικρότερο βιβλίο του κόσμουΈνας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ιαπωνίας, ο Toppan Printing, παρουσίασε σήμερα ένα μικροσκοπικό εικονογραφημένο βιβλίο, με τίτλο «Άνθη Εποχής» και είναι γραμμένο με τόσο μικρούς χαρακτήρες που είναι αδύνατον να διαβαστούν δια γυμνού οφθαλμού.

Ψάρι που κόβει με τα δόντια του κουτάκια αλουμινίου σαν να είναι χάρτινα!!!VIDEO

Άντε να σου μαγκώσει το δάκτυλο κατά λάθος..

Αεροδρόμιο DENVER. Το πιό τρομακτικό αεροδρόμιο στον κόσμο!!!(βιντεο)

ΓΕΜΑΤΟ ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Τι δουλειά έχουν παράξενες, αλλόκοτες τοιχογραφίες σε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο;

Και τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με τη... Γαλλική Επανάσταση; Στον περίεργο κόσμο που ζούμε πολλά γίνονται, αφού οι μάζες είναι καρφωμένες στο χαζοκούτι για να «ψυχαγωγούνται» και να «ενημερώνονται».

Το καλύτερο γράμμα χωρισμού που έχετε διαβάσει

Αγαπημένε μου…

Αν δε το κατάλαβες, έφυγα…

Αποίκησαν οι Έλληνες την Ιρλανδία; Ο Ελληνικός Αποικισμός της Ιρλανδίας, σύμφωνα με το βιβλίο «Αρχαίες Ιρλανδικές Ιστορίες»....

Πριν την εισβολή των Kελτών (7oς π. Χ. αιώνας) και των Αγγλοσαξόνων (6ος μ.Χ. αιώνας) η Βρετανία και η Ιρλανδία κατοικούνταν από λαούς που δεν είχαν ουδεμία φυλετική ή πολιτιστική σχέση με τους εισβολείς. 

To Tweet του Μέσι για τον Πάπα

Την πρόθεση του να αφιερώσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στον νέο Πάπα…

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LIKE(195) Η ΟΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ PHOTOGRAPHY PARTY!!!

Συγκλονιστικές εικόνες: Σκυλίτσα θηλάζει νεογέννητα γουρουνάκια!

Τα σκυλιά είναι «χαρισματικά» πλάσματα και δεν δίνουν την αγάπη τους άνευ όρων!

Οι Έλληνες Πάπες του Βατικανού

Ποιοι είναι οι 15 Πάπες της ιστορίας που είχαν ελληνική καταγωγή...

Η "μάχη" της διαδοχής του Πάπα Βενέδικτου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Κατερίνα Ευγενικού | Το 19χρονο αστέρι που μας μάγεψε όλους με το ταλέντο της

Φαίνεται πως δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλο όνομα για να σε θαυμάσει και να σε εκτιμήσει ο κόσμος…
Αρκεί να έχεις πραγματικό ταλέντο! Έτσι συμβαίνει με την Κατερίνα Ευγενικού. Πρόκειται για μία 19χρονη κοπέλα που εξελίσσεται σε καλλιτέχνιδα, μοιράζοντας απλόχερα το ταλέντο που κρύβει μέσα της. 

Απίστευτη τύχη σε τρομακτικό τροχαίο

Μια μαύρη Chevrolet Corvette C6 Z06 τράκαρε με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να σφηνωθεί από κάτω του.
Το λογικό μετά από ένα τέτοιο ατύχημα θα ήταν να μην υπάρχουν επιζώντες, αλλά ο οδηγός του σπορ αυτοκινήτου κατάφερε να βγει από αυτό το τρομακτικό τροχαίο σχεδόν αλώβητος…

Τα πιο παράξενα gadget για το smartphone σας

Τα πιο παράξενα gadget για το smartphone σαςΤρεις συσκευές που ξεχωρίζουν για τη χρηστικότητα και την ιδιομορφία τους
Από τότε που τα smartphone έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, έχουμε δει ένα σωρό από παράξενα gadgets που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την τεχνολογική κοινότητα και τους λάτρεις του είδους. 

Νέο και πιο πλούσιο... Champions League σχεδιάζουν οι Άραβες

Αποκλειστικό δημοσίευμα των «Times» αναφέρει σήμερα ότι το Κατάρ ετοιμάζει το Dream Football League, μια διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια με τη συμμετοχή 24 ομάδων, με την αρχή να γίνεται από το 2015.

Στην ΕΡΤ η Formula 1

Στην ΕΡΤ η Formula 1Η συμφωνία αναμένεται να έχει διάρκεια δύο ετών
Οι αγώνες της Formula 1 για τα επόμενα δύο χρόνια θα μεταδίδονται στην κρατική τηλεόραση, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ. 

Πάπας Φραγκίσκος : «Με αναζήτησαν στην άκρη του κόσμου»


Ποιό είναι το δόγμα του 76χρονου νέου Ποντίφηκα, του ιερέα από την Αργεντινή, Χορχέ Μάριο Μποργκόλιο είναι ο νέος Πάπας.

Τεχνολογία 6D Vision από τη Mercedes

Τεχνολογία 6D Vision από τη MercedesΕξασφαλίζει μία ξεκάθαρη εικόνα για τα αντικείμενα γύρω από το αυτοκίνητο
Η επόμενη ναυαρχίδα της Mercedes, S-Class, μεταξύ άλλων, θα εφοδιάζεται με το σύστημα 6D Vision, το οποίο θα εξασφαλίζει μία ξεκάθαρη εικόνα του τι βρίσκεται στο δρόμο του αυτοκινήτου.