Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ωφελεί την καρδιά το πρωινό γεύμα;

Το είδος της διατροφής θεωρείται από τους βασικότερους παράγοντες που συνδέονται με τον υγιή ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα ιδεώδης διατροφή είναι αναμφισβήτητα η μεσογειακή δίαιτα που διασφαλίζει κατά τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς αλλά παράλληλα αποτρέπει σε στατιστικά σημαντικό ποσοστό την εκδήλωση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το πιο απορροφητικό υλικό του κόσμου

Το πιο απορροφητικό υλικό του κόσμουΆφησαν κατά λάθος μια χημική αντίδραση να συνεχίζεται στο εργαστήριο για ένα Σαββατοκύριακο. Όταν όμως επέστρεψαν, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: αυτό που είχε προκύψει από την αντίδραση ήταν το πιο απορροφητικό και υγροσκοπικό υλικό που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα, κατάλληλο για μια πληθώρα εφαρμογών.

Επιστήμονες ανακάλυψαν άγνωστο θηλαστικό

Επιστήμονες ανακάλυψαν άγνωστο θηλαστικόΈνα νέο είδος θηλαστικού που ζει στην αμερικανική ήπειρο ταυτοποίησαν επιστήμονες -μία σπάνια ανακάλυψη για τον 21ο αιώνα που διαψεύδει την αντίληψη ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη κρυφές γωνιές. 

Αγκινάρα: Θρεπτική αξία και οφέλη

aginaraΑν και η αγκινάρα (artichoke) δεν είναι η πιο εύκολη τροφή για μαγείρεμα, ο όγκος των θρεπτικών συστατικών, των ιχνοστοιχείων και των φυτοχημικών που βρίσκονται σ’ αυτό το εκπληκτικό λαχανικό, το κάνει άξιο, και με το παραπάνω, να μπει σταθερά στο μενού σας. 

Nόμος 4001/2013 : Περί…κλαρινογαμπρισμού !

klarinogampros 1Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό τμήμα της Βουλής ο πολυαναμενόμενος νόμος για την αντιμετώπιση του ...
φαινομένου του κλαρινογαμπρισμού, πράγμα το οποίο αποτελούσε και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας...

Ξύπνησε και άρχισε να μιλάει σε μία εντελώς άγνωστη για αυτόν ξένη γλώσσα!

Ο Michael Boatwright από την California των Η.Π.Α. βρέθηκε πριν λίγους μήνες αναίσθητος στο δωμάτιο ενός motel της περιοχής. Όταν ξύπνησε μετά από μερικές ώρες, εξέπληξε τους γιατρούς καθώς μιλούσε μόνο… σουηδικά!

Ο 61χρονος Αμερικάνος, όταν άνοιξε τα μάτια του στο ιατρικό κέντρο στο οποίο είχε μεταφερθεί, αποκάλεσε τον εαυτό του ως Johan Ek και μίλησε κατευθείαν στα σουηδικά.

Για δυνατούς λύτες! Βρείτε το κρυμμένο μήνυμα της εικόνας

... πριν δείτε την λύση πιο κάτω!


Στη Βολιβία ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου;

Είναι 123 ετών
Αν τα δημοτολόγια στη Βολιβία είναι σωστά τότε σε ύψος 4.000 μέτρων κοντά στη λίμνη Τιτικάκα ζει ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Πρόκειται για τον Καρμέλο Λάουρα, ο οποίος στις 16 του περασμένου Ιουλίου έγινε 123 ετών καθώς γεννήθηκε το 1890.

Δον Σέρχιο: Ένας σύγχρονος θαυματοποιός

Κάθε πρωί, ο Σέρχιο Κάστρο γυρίζει στους δρόμους του Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας, στο Μεξικό, και παρηγορεί τους άτυχους της ζωής.
Τις προάλλες επισκέφθηκε τον Ντιέγκο Ραούλ Λόπες Σάντσες, ο οποίος έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω πριν από μερικούς μήνες ύστερα από ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του.