Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο – Κατασκευάστηκε το 1918

Το ξέρατε ότι το 1918, ο Νίκος Θεολόγος συναρμολόγησε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μηχανή μοτοσυκλέτας; Ο Θεολόγος εργάστηκε στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1914. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ασχολήθηκε επιτυχώς με αμάξια κι αμαξώματα.

Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η λάμπα της Ντέντερα

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.

Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.

Θέλετε να χάσετε 5 κιλά στο πι και φι; Ιδού πώς

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και εσείς έχετε κάνει ήδη τις πρώτες σας βόλτες έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Φλερτάρετε με τις νέες τάσεις της μόδας και περιμένετε πως και πως να τις φορέσετε. Το μόνο που κάνει το όνειρο σας να μοιάζει λίγο με «εφιάλτη» είναι αυτά τα 4-5 παραπάνω κιλά που έχουν έρθει και κάτσει πάνω σας εδώ και καιρό.

Και εμείς γιατί είμαστε εδώ; Απευθυνθήκαμε στον ειδικό και σας μεταφέρουμε τα αισιόδοξα μηνύματά του. Ο ειδικός εφαρμογών διαιτητικής, Μουτάφης Χαράλαμπος σας δίνει τα δικά του tips για μία καλή... αρχή.

Αφού, λοιπόν, θέλετε μία τέτοια μικρή μείωση βάρους, δε χρειάζεται να οδηγηθείτε σε αυστηρές και στερητικές δίαιτες, αφού μερικές μόνο αλλαγές στα όσα γνωρίζατε ως τώρα θα σας φέρουν πολύ κοντά στο στόχο σας.

Πειράματα:Οι Σοβιετικοι αναβίωνουν νεκρους οργανισμους

Η ταινία «Experiments in the revival of organisms» (Πειράματα για την αναβίωση οργανισμών), παρουσιάζει μια σοβιετική έρευνα, σχετική με την ανάνηψη κλινικά νεκρών οργανισμών.
Οι έρευνες αυτές διεξήχθησαν απ” τον Σοβιετικό επιστήμονα Σεργκέι Μπριουκονένκο (Sergei S. Bryukhonenko) στα τέλη της δεκαετίας το ’30 και φιλμογραφήθηκαν το 1940. 

Η διακοπή του καπνίσματος δεν παχαίνει πάντα – πως δεν θα πάρετε κιλά

stop diakoph 5Το 2012 μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal βρήκε ότι, μετά τη διακοπή του καπνίσματος, η μέση αύξηση του σωματικού βάρους είναι σχεδόν 4,7 κιλά σε έναν χρόνο.
Αυτό φυσικά δεν ήταν καθόλου καλό νέο για όσους ήθελαν να κόψουν το τσιγάρο. Μέχρι τότε υπολογιζόταν πως η διακοπή του καπνίσματος παχαίνει περίπου 3 κιλά. Το εύρημα βασίστηκε σε 62 προηγούμενες μελέτες.