Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πως να διατηρήσετε την υγεία των πνευμόνων σας

Εκτός από το κάπνισμα που επιβαρύνει πολύ σημαντικά την υγεία των πνευμόνων, η κακή ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και ο τρόπος ζωής μας συντελούν επίσης στην αποδυνάμωση αυτών των τόσο σημαντικών οργάνων.

Τα ενιαία πακέτα κάνουν το τσιγάρο λιγότερο ελκυστικό

Perierga.gr - Τα ενιαία πακέτα κάνουν το τσιγάρο λιγότερο ελκυστικόΗ πώληση των τσιγάρων σε πακέτα χωρίς εμπορικά σήματα κάνει τα προϊόντα καπνού λιγότερο ελκυστικά και ενθαρρύνει τους καπνιστές να απαλλαγούν από την επιβλαβή συνήθεια, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.
Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει θέσει σε ισχύ την απαγόρευση της πώλησης προϊόντων καπνού με εμπορικά σήματα. Έτσι οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της πολιτικής αυτής σε 536 καπνιστές στην Πολιτεία της Βικτόρια.

Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!...

Ένα ιστορικό κείμενο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων: Παρακαταθήκες του βασιλιά των Σέρβων Στέφανου Νέμανια (13ος αι.) προς το γιό του για την σημασία της γλώσσας στην επιβίωση ενός λαού. Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!... 
Ολοι ξέρουμε την σπουδαιότητα της γλώσσας στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής συνέχειας ενός έθνους. 

Βόλος: Διαθήκη 50 εκατομμυρίων ευρώ στα "αζήτητα"

http://images.newsnow.gr/47/470422/xrysi-diathiki-sta-syrtaria-gia-14-xronia-1-315x236.jpgΣτο σκονισμένο χρονοντούλαπο της ιστορίας βρίσκεται κλεισμένη εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια μία αμύθητη κληρονομιά στο Βόλο.

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία

Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής. 

Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε. 

Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 22χρονη φοιτήτρια που κόλλησε Aids τους εραστές της

Δεν υπάρχουν λόγια. Σοφός ο λαός μας έλεγε πάντα. Την υπογραφή μας και το π…λι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε που τα βάζουμε. Τι συμβαίνει όμως τις τελευταίες ώρες στην συμπρωτεύουσα;
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Θεσσαλονίκη, με την 22χρονη καλλονή κοκκινομάλλα Ρωσίδα φοιτήτρια και βίζιτα που κόλλησε AIDS πατέρα τριών παιδιών.

Η σταγόνα που ξεκίνησε να στάζει το 1944 και έπεσε σήμερα!

Η σταγόνα που ξεκίνησε να στάζει το 1944 και έπεσε σήμερα! 
Θα μπορούσε να είναι πλάνο από ταινία του αείμνηστου Αγγελόπουλου ή ίσως του Ταρκόφσκι.
Ή απλά κάποιοι επιστήμονες έχουν πολλή, μα πάρα πολλή υπομονή.
Έτσι έβαλαν μια σταγόνα να στάξει το 1944, η οποία έπεσε τελικά μόλις σήμερα.

Νέες μελέτες σε δελφίνια και λύκους έδειξαν ότι τα δύο είδη φωνάζουν τους «φίλους» τους με το όνομά τους

Με λένε... Μπάμπη και είμαι δελφίνι

Δύο νέες μελέτες σε δελφίνια και λύκους, ενισχύουν την πεποίθηση ότι και τα ζώα έχουν… ονόματα! Στην περίπτωση των πρώτων φάνηκε ότι τα κήτη χρησιμοποιούν ένα μοναδικό «σφύριγμα» για να καλέσουν τον κάθε «φίλο» τους, ενώ και οι λύκοι φάνηκε να διαθέτουν την προσωπική τους ταυτότητα υπό μορφή ουρλιαχτού. 

9 καλοκαιρινές ταινίες που πρέπει να δεις

Ντοκιμαντέρ για σερφ, μεθυσμένα τρίο, summer camp σάτιρες, ιστορίες ενηλικίωσης, ευρωπαϊκά κοινωνικά δράματα. Η φράση "φανταστική καλοκαιρινή ταινία" μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αυτά είναι μόνο 9.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΥ














Το νέο παραδοσιακό ξενοδοχείο που αναβαθμίζει την πλατεία Ντολτσό


Το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου, που χτίστηκε το 19ο αιώνα, αποκτά και πάλι ζωή!