Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Γιώργος Σαμπάνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο OGAE Song Contest 2015!

Του Δημήτρη Όθωνα Φουτσιτζή

  Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από την προσωπική σελίδα του OGAE Greece πως την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιούOGAE Song Contest θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Σαμπάνης με τη μεγάλη του επιτυχία "Κανείς Δεν Ξέρει".

  Το τραγούδι που επιλέγεται κάθε χρόνο να εκπροσωπήσει γενικά την κάθε χώρα ανήκει στις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της χρονιάς. Για τη χώρα μας, τα τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο σε όλα τα ραδιόφωνα της Ελλάδας με ελληνικό στίχο καλούνται ως υποψήφια για την εκπροσώπηση. Από εκεί η δική μας επιτροπή της OGAE ψηφίζει το τραγούδι που θεωρεί καταλληλότερο και στο τέλος εκείνο που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους εκπροσωπεί τη χώρας μας στον θεσμό.

  Από τα 20 κομμάτια που ακούστηκαν περισσότερο στη χώρα μας, ο Γιώργος Σαμπάνης με το "Κανείς Δεν Ξέρει" κατάφερε να κερδίσει με 324 βαθμούς, έχοντας μόνο 4 βαθμούς διαφορά από την Number One τραγουδίστρια της χώρας μας Έλενα Παπαρίζουμε το "Όταν Άγγελοι Κλαίνε". Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως η Έλενα Παπαρίζου έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη χώρας μας τρεις φορές στον διαγωνισμό, το 2006 με το "Mambo!", το 2007 με το "Μαζί Σου" και το 2013 με το "Ένα Λεπτό".

  Την περσινή χρονιά τη χώρα μας είχε εκπροσωπήσει η Δέσποινα Βανδή με την επιτυχία της "Όλα Αλλάζουν", η οποία κατάφερε να κατακτήσει την 7η θέση.

  Η χώρα μας πάντως σ' αυτόν τον διαγωνισμό έχει καταφέρει δύο φορές να πάρει το πρώτο βραβείο, το 1995 με τη Σαμπρίνα και το "Φταις" αλλά και το 2006 με την Έλενα Παπαρίζου και το "Mambo!".

  Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ελληνική συμμετοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου