Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η ιστορία των Βαλκανίων

Νέα ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ 100.3 παρουσιάζει την ιστορία των Βαλκανίων, στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του «Ιστορικά Ντοκιμαντέρ», από την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί.

Ο Άρης Πορτοσάλτε μαζί με τον Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Ιάκωβο Μιχαηλίδη, αλλά και με τη συμμετοχή ειδικών και επιστημόνων, αναλύουν:

- το ιστορικό παρελθόν της Βαλκανικής Χερσονήσου (Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και Οθωμανοί),
- το σχηματισμό των κρατών της ,
- την εποχή του εκσυγχρονισμού της,
- το ρόλο του Διαφωτισμού στην εθνική αφύπνιση των βαλκανικών λαών (Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Μαυροβούνιοι, Ρουμάνοι)
- τα Βαλκάνια στο κατώφλι του 21ου αιώνα.

Το «παρθένο» κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε

 Τον πλοίαρχο Vincenzo Alcaras και τους αξιωματικούς του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου CARNIVAL BREEZE,

Καρκίνο στον εγκέφαλο αποκάλυψε ότι έχει γνωστή τραγουδίστρια


Όγκο στο εγκέφαλο -σε αρχικό στάδιο- αποκάλυψε ότι έχει η.
50χρονη τραγουδίστρια Σέριλ Κρόου σε πρόσφατή της συνέντευξη.

Απίστευτες τοποθεσίες από όλο τον κόσμο... (pics)

 
Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές και εξωτικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει και η πανέμορφη χώρα μας. Δείτε τις εικόνες...

Ο κατεστραμμένος την καταστροφή δεν τη φοβάται…

Όσοι – εντός και εκτός Ελλάδας– επενδύουν στο φόβο της ελληνικής κοινωνίας για να επηρεάσουν/ διαμορφώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών μάλλον ξεχνούν τα βασικά: Ο φόβος , αν όχι από την ελπίδα, ξεπερνιέται σίγουρα από την απελπισία…
Υπό αυτήν την έννοια τα όσα περί καταγγελίας, ακύρωσης, κατάργησης του ………..

Βίντεο που σοκάρει: Νέο ισχυρό ναρκωτικό προκαλεί παράνοια και επιθετικότητα


Ένα νέο ισχυρό ναρκωτικό τα «άλατα μπάνιου» ή το «νέο LSD» όπως ονομάζεται πωλείται στους δρόμους ως υποκατάστατο της κοκαΐνης και περιέχει αμφεταμίνες και συγκεκριμένα τη χημική ουσία «methylenedioxypyrovalerone».

Απίστευτες οφθαλμαπάτες που παίζουν με το μυαλό...

 
Λίγη φαντασία, ο φωτογραφικός φακός στην κατάλληλη οπτική γωνία και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Δείτε μια σειρά από έξυπνες φωτογραφίες που παίζουν με το μυαλό...

Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε 9χρονο στη Ζάκυνθο


Κινέζικο βασανιστήριο:

Τα Κινέζικα βασανιστήρια

Αγοράκι γεννήθηκε χωρίς μάτια

Του αρέσει να αναβοσβήνει ένα φακό εκεί όπου θα ήταν κανονικά τα μάτια του

Αναβοσβήνει ένα φακό μπροστά από το σημείο όπου κανονικά θα υπήρχαν τα μάτια του και χαμογελάει χαρούμενος. Ο Marwanijung γεννήθηκε χωρίς μάτια και από τότε που ήταν οκτώ μηνών το αγαπημένο του παιχνίδι ήταν αυτό με το φακό.
Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι κάτω από το δέρμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του έχει ένα… μάτι, αλλά είναι τόσο ευαίσθητο που δεν μπορούν να το «φέρουν στην επιφάνεια».
newsbeast.gr

Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας!

Δεν το διάλεξα, έτυχε, αλλά και να το διάλεγα μόνος μου, την ίδια ακριβώς επιλογή θα έκανα. Κι ας ζούμε τώρα, όπως λέει η μαμά μου, τα δύσκολα. Θα αλλάξουν πάλι τα πράγματα. Έτσι λέει η μαμά κι εγώ την πιστεύω την μαμά μου. Και μου λέει να μην φοβάμαι για το μέλλον και να είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες όσο χαμηλά κι αν πέσουν πάντα ξανασηκώνονται.

Παράταση δηλώσεων συγγραμμάτων και παραλαβής

Κατόπιν απόφασης της Ειδικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης ως ημερομηνία λήξης των δηλώσεων ορίζεται η 23η Μαΐου 2012 και της διανομής συγγραμμάτων η 6η Ιουνίου 2012.

Οι τραπεζίτες θέλουν να "σκλαβώσουν" τα παιδιά μας.Ετοιμάζουν δάνεια διάρκειας 100 ετών.

Και καλά για να τονωθεί η κτηματαγορά…Διαβάστε πως το πλασάρουν

"Η Ελλάδα ζει σε πτώχευση από τότε που ιδρύθηκε…"

«Η Ελλάδα είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Όλοι οι προϋπολογισμοί, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ελλειμματικοί. Χρειάστηκε να…

"ETOIMH NA ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ"

Άμεση επιστράτευση του EFSF για τη στήριξη της ισπανικής οικονομίας προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι ωστόσο για μία ακόμα φορά ότι την πρωτοβουλία…
θα πρέπει να αναλάβει η Μαδρίτη.

Η Ευρωζώνη έχει τα «όργανα να βοηθήσει την Ισπανία εφόσον αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μπορεί να παρέμβει άμεσα, μόλις η Μαδρίτη καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ότι τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες διατάξεις για την εποπτεία.


Δεν ήταν οφθαλμαπάτη...

Στη σύλληψη χειρουργού οφθαλμιάτρου για μη έκδοση 205 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από ελέγχους σε ιατρεία.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αρκούδα στον Προφήτη Ηλία – Έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια (αναλυτικό ρεπορτάζ-φωτογραφίες)

Αυτό που φάνταζε το πιο απίθανο σενάριο, έγινε πραγματικότητα.

Από το πρωί που μάθαμε την είδηση μας φάνηκε εντελώς απίστευτη και γι’ αυτό χρειάστηκε να το επιβεβαιώσουμε από πολλές πλευρές.

Στη σεζλόνγκ με την Τζούλια Αλεξανδράτου

Δείτε την ελληνίδα πορνοστάρ σε παραλία της Μυκόνου

Στα γνωστά της… μυκονιάτικα λημέρια βρέθηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Μοναδική διέξοδος από την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ»

         Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους αντιπροσώπους των G20

 Τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής που προτίθεται να χαράξει σε περίπτωση που λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου ανέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των αντιπροσώπων των G 20. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κοινωνία των πολιτών, τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από τη στενωπό της κρίσης, με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τον πολίτη. Πρότεινε την καταγγελία του Μνημονίου, με την παράλληλη όμως αντικατάστασή του από ένα νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά παραδέχθηκε «δε χρειαζόταν το Μνημόνιο για να πειστούμε ότι πρέπει να γίνουν».

Το «φοιτητικό» Honda S2000

Ομάδα σπουδαστών και ο Michael Mcgee οραματίζονται την επόμενη γενιά του μοντέλου

Δείτε φωτογραφίες από τα σχέδια των φοιτητών...

Αντιτίθενται σε έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ Παρίσι και Ρώμη

Ετοιμάζουν κοινό μέτωπο κατά των γερμνανικών επιδιώξεων

«Άξονα με τη Γαλλία ετοιμάζει η Ιταλία για να στηρίξει την Αθήνα» παρά τη γερμανική προσδοκία για έξοδο της χώρας από το ευρώ, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσαντζέρο».

Σχέδιο για Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης


Σχέδιο οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη. Θα τεθεί στο τραπέζι της επόμενης Συνόδου Κορυφής

"Οι Έλληνες δεν πληρώνουν αν δεν τελούν υπό κατοχή"

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο και συγκρίνοντας Ελλάδα και Γερμανία, η Handelsblad επιχειρεί να καταστήσει σαφές πως η Ελλάδα δεν θα πληρώσει και δεν μπορεί να πληρώσει τις οφειλές της

Αναρωτιέστε γιατί παχαίνετε ενώ δεν τρώτε πολύ;

                      Εννιά συνήθειες που δεν ξέρατε ότι σας προσθέτουν κιλά

Αθρόες αφίξεις Σύρων στην Τουρκία

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει τα σύνορα περίπου 27.000 μετανάστες

Περισσότεροι από 2.000 Σύροι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και την αιματοχυσία έφτασαν στην Τουρκία τις τρεις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό κέντρο διαχείρισης καταστάσεων κρίσης (AFAD).

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έγιναν δεκτοί σε καταυλισμούς προσφύγων στη νότια Τουρκία φτάνει σήμερα στους 26.747, ενώ το Σάββατο ανερχόταν σε 24.433, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 2.214 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της AFAD.

Το τελευταίο 24ωρο εισήλθαν στην Τουρκία σχεδόν 400 Σύροι, σύμφωνα με το κέντρο.

Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε καταυλισμούς τους οποίους έχει δημιουργήσει ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός στις επαρχίες Χατάι, Γκαζιαντέπ, Κιλίς και Σανλιούρφα.

Περίπου πενήντα τραυματίες και ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αυτών των επαρχιών. 

Φορολογούνται τώρα και οι άστεγοι!!!

Πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλάβει το παρανοικό Οθωμανικό φορολογικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί, και το οποίο φορολογεί ακόμα και τους αστέγους, και φυσικά τους καθιστά αυτόματα πια φοροφυγάδες, αφού ερήμην τους θα έχουν φόρο να πληρώνουν κάθε χρόνο.

Ο έρωτας του Τάσου Θεοδώρου για την Μπουλέ



                                Ο έρωτας του Τάσου Θεοδώρου για την Μπουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Κάμερον

Συζήτησαν για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη

Τηλεφωνική επικοινωνία, με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις προετοιμασίες της συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό, στις 18 και 19 Ιουνίου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον επικοινώνησαν επίσης στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης των ηγετών του G7, με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη.

Μετά τα οκτάδυμα... το ροζ βίντεο

Ήταν να μην πάρει την απόφαση. Η Octomom Nadya Suleman έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την πρώτη της… αισθησιακή ταινία στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Φορώντας ένα μαύρο μπικίνι, ποζάρει με άνεση ενώπιον του φωτογραφικού φακού, βάζοντας «φωτιά» στους φανατικούς της θαυμαστές, οι οποίοι δε βλέπουν την ώρα να την απολαύσουν τις... υποκριτικές της ικανότητες.

Σημειώνεται ότι η Nadya έχει παγκοσμίως γνωστή τον Ιανουάριο του 2009 όταν έφερε στον κόσμο οκτάδυμα.

Πραγματική καλλονή το κοριτσάκι από το θρίλερ «The Ring»

Η χαρακτηριστική εικόνα της στο γνωστό θρίλερ του Γκορ Βερμπίνσκι (Gore Verbinski), έσπειρε τον τρόμο όχι μόνο στην πρωταγωνίστρια Ναόμι Γουότς (Naomi Watts) αλλά και στους θεατές.

Πως μοιάζει σήμερα το φρικιαστικό κοριτσάκι του «The Ring»; Μοιάζει… πραγματική καλλονή και ακούει στο όνομα Ντάβεϊ Τσέις (Daveigh Chase).

«Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν ταχέως μέτρα από την Ευρώπη»

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τρίτη ότι ελπίζει πως η ΕΕ θα υιοθετήσει «ταχέως μέτρα» τις προσεχείς εβδομάδες για να καταπολεμήσει την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μεξικό.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να ενεργούν με μια πιο έντονη αίσθηση του επείγοντος, και εμείς το χαιρετίζουμε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν ταχέως μέτρα από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες», απέναντι σε αυτή την κρίση, δήλωσε ο Τζέι Κάρνει εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης Το κεντρικό ζήτημα της Συνόδου των G20 ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012, 22:44

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοικτός σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

             Αιχμηρά σχόλια κύκλων της ΝΔ για τις δηλώσεις του Δ. Στρατούλη

 Με αιχμηρό τρόπο σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, που δεν απέκλεισε ενδεχόμενη συνεργασία ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών 2012.Συγκεκριμένα, στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Στρατούλης σε ερώτηση εάν αποκλείει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε πως: «εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν που θα στηρίξει το πρόγραμμα μιας Αριστερής κυβέρνησης. Αν υπάρξει συμφωνία αριστερών δυνάμεων και πάμε στη Βουλή από εκεί και πέρα ο κάθε βουλευτής και το κάθε κόμμα θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Ρωσοκινεζική συνεργασία με κοινό ταμείο επενδύσεων

 
Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σχετικής σύμφωνίας

Πήγε για… «μεγάλο πουλί» και βγήκε «κουρεμένος»

Περουβιανός έχασε το πέος του μετά από επέμβαση επιμήκυνσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τιμητική Εκδήλωση στο Δημήτρη Διαμαντίδη

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τα «άξια» παιδιά της, οργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, ώρα 12:00, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, για να τιμήσει τον κορυφαίο Καστοριανό Μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη, που συνδυάζοντας την πρωταγωνιστική παρουσία του στα ανώτερα επίπεδα του αθλητισμού και το ήθος του με το ευ αγωνίζεσθε, μας κάνει διεθνώς υπερήφανους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.


ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ! ΤΥΧΑΙΟ;

Ξύλο σε Γερμανούς που δεν πλήρωναν επειδή… η Ελλάδα τους χρωστάει

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Η παρέα των Γερμανών αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και διασκέδασε στο γνωστό μαγαζί της Χερσονήσου, δε δέχτηκαν να πληρώσουν, λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα!
Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε… σύρραξη. Με τους Γερμανούς να φεύγουν από το χώρο δαρμένοι.
Είναι η πρώτη φορά-τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περιοχή- που σημειώνεται τέτοιου είδους περιστατικό, με φόντο το… Μνημόνιο.