Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δεν ήταν οφθαλμαπάτη...

Στη σύλληψη χειρουργού οφθαλμιάτρου για μη έκδοση 205 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από ελέγχους σε ιατρεία.


Πρόκειται για 64χρονο, που διατηρεί ιατρείο στο Αιγάλεω. Ο αρχικός έλεγχος του ιατρείου και των βιβλίων του είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου του 2011, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση μιας απόδειξης. Στη συνέχεια, από τον λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τον Ιούλιο δεν είχε εκδώσει τις 200 και πλέον αποδείξεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εύρος και η έκταση της συγκεκριμένης φορολογικής παράβασης εμπίπτει στις διατάξεις της φοροδιαφυγής και έχει τον χαρακτήρα του διαρκούς εγκλήματος.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε πράξεις που προβλέπονται στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και στις διατάξεις που αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Παράλληλα, σε ιατρείο μικροβιολόγου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταχωρηθεί ασθενείς στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και δεν είχε εκδοθεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία μετά τον περαιτέρω αστυνομικό φορολογικό έλεγχο, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου