Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα που φθάνει την Τρίτη στην χώρα μας και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συζητήθηκαν στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οικία του στην Κηφισιά την Δευτέρα το απόγευμα.



Μετά την αποχώρηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι “έγινε ευρύτατη και σε βάθος συζήτηση για προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι τρεις αρχηγοί θα συνεχίσουν να είναι σε επαφή”. Στην συνάντηση των αρχηγών ήταν παρόντες και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Γιάννης Στουρνάρας, Χρήστος Σταικούρας, Γιώργος Μαυραγάνης και Κωστής Χατζηδάκης όπως και ο συνεργάτης του κ. Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Νωρίτερα τα μέλη του οικονομικού επιτελείου είχαν ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταικούρας παρέμειναν στην οικία του κ. Σαμαρά και μετά την αποχώρηση των αρχηγών.

Η συζήτηση μεταξύ των αρχηγών ήταν σε καλό κλίμα αλλά θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις προκειμένουν να καταλήξουν στην τελική γραμμή σε σχέση με την οποία θα καθοριστεί και το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης θα αρχίσει στην Βουλή την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Αναλόγως, μία ημέρα νωρίτερα, θα γίνει και η ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα όπως και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην θέση του υφυπουργού Επικρατείας που θα έχει στην αρμοδιότητά του τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου