Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

New project: «Βιολογικά» παραθυρόφυλλα!

perierga.gr - New project: "Βιολογικά" παραθυρόφυλλα!Οι Nicolas Barreau και Jules Charbonnet είναι δύο ευφάνταστοι σχεδιαστές από το Παρίσι, οι οποίοι δημιουργούν χρηστικές κατασκευές προκειμένου να «εμπλουτίσουν» διάφορους αστικούς χώρους με περισσότερο πράσινο.



perierga.gr - New project: "Βιολογικά" παραθυρόφυλλα!
Ένθερμοι υποστηρικτές της «πράσινης» αρχιτεκτονικής τοπίου, συμμετείχαν πρόσφατα σε έναν γαλλικό διαγωνισμό περί αστικών κήπων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να παρουσιάσουν ιδέες πρωτότυπες, τις οποίες οι κάτοικοι των μεγαλουπόλων θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να κάνουν πράξη για να «πρασινίσουν» την καθημερινότητά τους.
perierga.gr - New project: "Βιολογικά" παραθυρόφυλλα!
Το project των δύο σχεδιαστών αφορούσε στα… πατζούρια των σπιτιών και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό με την ονομασία «Volet Végétal» (σ.σ. «Βιολογικά Παντζούρια»). Κι όχι μόνο κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής, αλλά έλαβε κιόλα το πρώτο βραβείο και μάλιστα με διαφορά από τις υπόλοιπες συμμετοχές.
perierga.gr - New project: "Βιολογικά" παραθυρόφυλλα!
«Δημιουργήσαμε ένα ξύλινο πλαίσιο με μεγάλα κενά κατά μήκος, στα οποία οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν γλάστρες με φυτά της αρεσκείας τους. Η ιδέα είναι απλή. Το παντζούρι τοποθετείται με ειδικό μηχανισμό στην εξωτερική πλευρά του παραθύρου και λειτουργεί σαν ένα κανονικό παραθυρόφυλλο, που ανοιγοκλείνει με το τράβηγμα ενός σκοινιού…
perierga.gr - New project: "Βιολογικά" παραθυρόφυλλα!
…Οι γλάστρες μετακινούνται σε όρθια θέση, προσφέροντας σκιά στο δωμάτιο, ενώ παράλληλα μπορεί να γίνουν και οι απαραίτητες κηπουρικές εργασίες από τους χρήστες. Το πρωί το παντζούρι ανοίγει προς τα κάτω, για να πάρουν τα φυτά την απαραίτητη δόση ήλιου που χρειάζονται. Είναι κάτι σαν κρεμαστός κήπος παραθύρου!», λένε οι σχεδιαστές.Καλή ιδέα, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρουσίασης της ιδέας τους.
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου