Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πολ Σκόουλς – True Legend VIDEO

scholes252624Αν κάνατε ένα κουίζ και ρωτάγατε οποιονδήποτε ποδοσφαιρόφιλο να σας πει έναν Άγγλο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που συμπλήρωσε 700 συμμετοχές και αποτελεί έναν εν ενεργεία θρύλο των «κόκκινων διαβόλων», σίγουρα θα μιλάμε για ένα αστείο ερώτημα, με μια προφανέστατη απάντηση. Πολ Σκόουλς.


Γράφει ο Νίκος Μπέτσης

Είναι από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Γιουνάιτεντ και το όνομα του συνδέεται με τεράστιες επιτυχίες του συλλόγου. Από τα 14 του άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την αρχή φάνηκε το πλούσιο ταλέντο του. Μάλιστα από μικρή ηλικία κατακτούσε ακόμα και σχολικούς τίτλους. Στην συνέχεια ακολούθησε η ομάδα των νέων, ενώ μετά ήρθε και η στιγμή να ανέβει στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έλαμψε από το ντεμπούτο του
alt

Αν κάποιος σας έλεγε να βρείτε παίκτες που σκόραραν στο ντεμπούτο τους και μάλιστα δύο φορές, σίγουρα θα δυσκολευόσασταν αρκετά να βρείτε έναν, αφού συνήθως είναι δύσκολο για έναν πιτσιρικά και ειδικά μέσο να πρωταγωνιστήσει από το πρώτο του παιχνίδι. Ο Πολ Σκόουλς τα κατάφερε και σε αγώνα του Λιγκ Καπ με την Πορτ Βέιλ, έβαλε δύο γκολ και μάλιστα ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1!

Το όνομα του συνώνυμο της επιτυχίας
alt

Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του, άρχισε σιγα-σιγά να παίζει όλο και περισσότερα παιχνίδια στους «κόκκινους διαβόλους» και δεν άργησε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος. Από κει και πέρα αν κάποιος δει το παλμαρέ του, θα πει κατευθείαν ότι είναι από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και δεν θα έχει άδικο, αφού ο Σκόουλς έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 φορές το κύπελλο Αγγλίας, 2 φορές το Λιγκ Καπ, πέντε φορές το Κομιούνιτι Σιλντ, δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ και μια φορά το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Στυλ παιχνιδιού

Πολλές φορές έχει ακούσει αρνητικά σχόλια για τον σκληρό τρόπο που αγωνίζεται και μάλιστα ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ τον είχε κριτικάρει για τον τρόπου που αγωνίζεται, ειδικά όταν η κόντρα της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στις επάλξεις της. Το αρνητικό ρεκόρ του Πολ Σκόουλς είναι ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση με τις περισσότερες κάρτες στην Πρέμιερ Λιγκ (90 κίτρινες και 4 κόκκινες), ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 32 κάρτες! Βέβαια ο Σκόουλς είναι ένας άκρως χαρισματικός μέσος, καθώς έχει φοβερή αντίληψη του χώρου, είναι έξυπνος, ξέρει να κοντρολάρει και να αλλάζει τέμπο σε ένα παιχνίδι, ενώ είναι ιδιαίτερα δημιουργηκός. Βέβαια και ανασταλτικά βοηθάει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν «πλέξει» το εγκώμιο του Σκόουλς, όπως ο Τιερί Ανρί: «Χωρίς καμία αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να είναι ο Σκόουλς. Ξέρει να κάνει τα πάντα», ενώ ένας θρύλος της Γιουνάιτεντ, ο Μπόμπι Τσάρλτον είχε πει: «Ο Πολ είναι ένας παίκτης που λατρεύουν όλοι να τον βλέπουν να αγωνίζεται».

Εθνική Αγγλίας
alt

Σε διεθνές επίπεδο, το πρώτο του ντεμπούτο με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, ήταν σε ένα φιλικό όπου διεξάχθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» με την Νότια Αφρική. Στην συνέχεια, συμπεριλήφθηκε κανονικά στο ρόστερ για την πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1998. Μάλιστα στους ομίλους, πέτυχε γκολ στο παιχνίδι με την Τυνησία και έτσι τα λιοντάρια κέρδισαν με 2-0. Στα προκριματικά για το Euro του 2000 με την Σουηδία, ο Σκόουλς έγινε ο πρώτος και ο τελευταίος παίκτης που αποβλήθηκε σε διεθνές ματς στο παλιό στάδιο του Γουέμπλεϊ. Τον Αύγουστο του 2004, ο μέσος της Γιουνάιτεντ αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Αγγλίας, διότι ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με την γυναίκα του και τα παιδία του, ωστόσο έγιναν κάποιες κρούσεις από τον Φάμπιο Καπέλο για να τον μεταπείσει να επιστρέψει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε.

Τα προβλήματα υγείας δεν του στάθηκαν εμπόδιο
alt

Ο Σκόουλς, γεννήθηκε ασθματικός κάτι που τον άφησε αρκετές φορές πίσω στην φυσική κατάσταση, ωστόσο πάντα ήταν παρών και έτοιμος για κάθε πρόκληση της Γιουνάιτεντ. Ο 37χρονος μέσος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα υγείας, αφού έχει και ένα παιδί το οποίο πάσχει από πρόβλημα αυτισμού. Ποτέ όμως δεν τον επηρέαζε αυτό το γεγονός, δείχνοντας μεγάλη ψυχική δύναμη.

Είπε «αντίο», όμως ξαναπάτησε χορτάρι

Παρότι, είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στις 31 Μαΐου του 2011, για να πάρει πόστο στο τεχνικό τιμ της Γιουνάιτεντ, τελικά άλλαξε γνώμη, με αφορμή τους πολλούς τραυματισμούς που έπλητταν τους «κόκκινους διαβόλους» και έτσι επέστρεψε στην ενεργό δράση, φορώντας για ακόμη μια φορά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με την συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι για το κύπελλο Αγγλίας, έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτος και δεν είναι λίγες οι φορές που είναι από τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο, παρότι έχει συμπληρώσει τα 37 του χρόνια.
thisisengland.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου