Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

3 μικροί... πρωταθλητές των πωλήσεων!




  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Opel Corsa, Toyota Yaris, Citroen C3, τρία μοντέλα που πουλάνε σε σύνολο όσο οι... 13 από τις 16 κατηγορίες της αγοράς! Έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την επιτυχία τους;
Η όποια ανάλυση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου (πόσο μάλλον την δεδομένη χρονική περίοδο) κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Έγκυρες προβλέψεις, σε λίγους μόλις μήνες, καθίστανται ουτοπικές, ενώ λεπτομέρειες που μπορεί αρχικά να περνάνε απαρατήρητες, κάνουν τελικά τη διαφορά. Το σίγουρο είναι ότι το αγοραστικό κοινό είναι πλέον πολύ πιο στοχευμένο και απαιτητικό με την επιλογή του. Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ένα all around αυτοκίνητο, που να κάνει τα πάντα και ταυτόχρονα να παραμένει οικονομικό, τόσο στο κόστος κτήσης, όσο και στα έξοδα συντήρησης. 

Έτσι κάπως, οι τρεις κύριες κατηγορίες (πόλης, μικρά, μικρομεσαία) συγκεντρώνουν το 80% της αγοράς. Και σε αυτές όμως, εμπορικά, είναι συγκεκριμένα μοντέλα που... πετάνε, ενώ άλλα τα πάνε απλά καλά ή ακολουθούν πιο πίσω. Εστιάζοντας στην κατηγορία Β, των μικρών μοντέλων (ή supermini, αν προτιμάτε), οι προτάσεις που ανεβαίνουν στο podium, κατακτούν την πρώτη τριάδα, είναι τα Opel Corsa, Toyota Yaris και Citroen C3.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Citroen C3
» Opel Corsa
» Toyota Yaris
autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου