Υλικά:για 4 ατομα
1 χωριάτικο ψωμί, στρογγυλό, μόνο την κόρα της βάσης (περίπου 25 εκατοστά)
2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκα φύλλα
227γραμ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κερασοντομάτες, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξηρή θρυμματισμένη, ή 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο θρυμματισμένο ή 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκα φύλλα
227γραμ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κερασοντομάτες, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξηρή θρυμματισμένη, ή 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο θρυμματισμένο ή 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κέλυφος του ψωμιού σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί. Βάζουμε μέσα στο κέλυφος το σπανάκι, τις κερασοντομάτες, το κοτόπουλο, το τυρί, τα καρύδια, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολ χτυπούμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε πάνω στο κέλυφος του ψωμιού. Ψήνουμε στους 180oC για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Καλή Όρεξη!
xs-ricipes.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου