Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι ζηλεύουν περισσότερο;

Οι κοντοί άνδρες φαίνεται ότι ζηλεύουν περισσότερο, αν πιστέψουμε την έρευνα ισπανών και δανών ερευνητών που «μέτρησαν» την ζήλια 549 ανδρών και γυναικών.

Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες μικρότερου αναστήματος τείνουν να αισθάνονται μεγαλύτερη νευρικότητα όταν έρχονται αντιμέτωποι με γοητευτικούς, πλούσιους και δυνατούς αντίζηλους.
Αντίθετα, όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Evolution and Human Behaviour» το οποίο δημοσιεύει την έρευνα των Πανεπιστημίων Γκρόνινγκεν και Βαλένθια, εκείνοι που είχαν μεγαλύτερο ύψος έδειχναν πολύ πιο χαλαροί απέναντί τους.
Αυτό κατά τους ειδικούς, συμβαίνει γιατί το ύψος θεωρείται από μόνο του θελκτικό στοιχείο το οποίο συνδέεται αυτομάτως με την κυριαρχία και την αναπαραγωγική επιτυχία. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν, συμβαίνει άλλωστε και στο ζωικό βασίλειο, όπου τα μεγαλόσωμα αρσενικά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν μια μάχη για την διεκδίκηση του ασθενούς φύλου.
Οι γυναίκες πάλι, έδειξαν να ζηλεύουν περισσότερο τις όμορφες αντιπάλους. Οι ερευνητές εντόπισαν υψηλότερα ποσοστά ζήλιας στις κοντές αλλά και στις ψηλές γυναίκες. Οι γυναίκες μετρίου αναστήματος πάλι, παρόλο που έδειξαν να ζηλεύουν λιγότερο, όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, έτειναν να στρέφουν τον φθόνο τους προς τις ψηλές γυναίκες με υψηλό κοινωνικό status.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, το ύψος είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση κάποιου ατόμου και συνεπώς να οδηγήσουν στην έκφραση μεγαλύτερης ζήλιας.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου