Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τριγωνα μπουρεκια σοκολατας


Υλικά:για 10 ατομα


1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (2 φύλλα)
2 κρόκους αυγών, χτυπημένα
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
3/4 φλιτζάνι ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα ζύμης σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά ή μέχρι να είναι εύκολο να τα χειριστούμε. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190oC.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών και το νερό σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
Ξεδιπλώνουμε 1 φύλλο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε το φύλλο σε σχήμα τετραγώνου. Αλείφουμε τη ζύμη ελαφρά με λίγο από το μίγμα των αυγών. Κόβουμε το φύλλο σε 16 ίσα τετράγωνα.
Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σοκολάτα επάνω στο κέντρο του κάθε τετραγώνου. Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση για να σχηματίσουν ένα τρίγωνο και πιέζουμε τις άκρες μαζί για να σφραγίσει. Πιέζουμε τις σφραγισμένες άκρες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Τσιμπούμε το κέντρο του κάθε τριγώνου με το πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετούμε τα τρίγωνα στη κατάψυξη για 15 λεπτά για να σφίξουν.
Βάζουμε τα τρίγωνα σοκολάτας σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί φούρνου αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Βουρτσίζουμε τα τρίγωνα με το μίγμα των αυγών.
Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου τα τρίγωνα διογκωθούν και ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρούμε τα τρίγωνα από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε τα τρίγωνα με τη ζάχαρη άχνη. Απολαύστε!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου