Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παιδικο σαντουιτς φατσουλα


Υλικά:για 4 φετες ψωμιου


7 αυγά
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες ψωμί
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες
1 καρότο περασμένο σε λεπτό τρίφτη
1 χούφτα μπιζέλι βρασμένο
4 αγγουράκια τουρσί

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό για δύο λεπτά και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να σταθούν.
Τοποθετούμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα περνούμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να κρυώσουν και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τα αυγά με ένα μαχαίρι και αφήνουμε οκτώ φέτες στην άκρη τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για τα μάτια. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες αυγού σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε μια λεπτή στρώση από το μίγμα μαγιονέζας στις τέσσερις φέτες ψωμιού. Βάζουμε λίγο ζαμπόν στην κάθε φέτα ψωμιού και την στολίζουμε ώστε να σχηματίσουμε μια φατσούλα.
Χρησιμοποιούμε δύο φέτες αυγού και μπιζέλι στην κάθε φέτα για να σχηματίσουμε τα μάτια.
Επίσης πιπεριά κόκκινη για το στόμα, αγγουράκι τουρσί για τη μύτη και ξύσματα καρότου για τα μαλλιά. Σερβίρετε αμέσως. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου