Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ταρτακια με καραμελωμενες μπανανες
















Υλικά:για 8 ατομα



1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (2 φύλλα)
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζανιού ζελέ μάνγκο
5 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Χυμός από 1 λεμόνι (2 έως 3 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απλώνουμε 1 φύλλο της σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε από το φύλλο 4 δίσκους.
Με ένα πηρούνι τσιμπάμε όλη την επιφάνεια των δίσκων, ώστε να μη φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο φύλλο, ώστε τελικά να σχηματιστούν 8 δίσκοι. Καλύπτουμε τους δίσκους με ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί, και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το επάνω αντικολλητικό χαρτί, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-5 λεπτά ακόμη, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε τους δίσκους να κρυώσουν.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ζελέ μάνγκο με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε χαμηλή φωτιά.
Ραντίζουμε τις φέτες μπανάνας με το χυμό λεμονιού.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, περνάμε την επιφάνεια των δίσκων με το ζεστό ζελέ μάνγκο. Από πάνω τοποθετούμε μερικές φέτες μπανάνας έτσι ώστε η μία φέτα να καλύπτει μέρος της άλλης. Πασπαλίζουμε με το μίγμα της μαύρης ζάχαρης.
Ψήνουμε τις τάρτες μας για 5 περίπου λεπτά, ώσπου η ζάχαρη να καραμελώσει και να αρχίζει να βγάζει φυσαλλίδες. Συνοδεύουμε τις τάρτες με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Απολαύστε!
xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου