Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι στέκονται εμπόδιο στην ευτυχία σας;

happy-marriage

O Mark Twain το έγραψε ξεκάθαρα: «Μείνε μακριά από ανθρώπους που προσπαθούν να υποτιμήσουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροί άνθρωποι το κάνουν αυτό αλλά οι πραγματικά 




σπουδαίοι, σε κάνουν να νιώθεις πως κι εσύ μπορείς να γίνεις σπουδαίος». Κάνοντας χώρο απομακρύνοντας τους αρνητικούς ανθρώπους, δημιουργείτε χώρο για να εισέλθουν θετικοί άνθρωποι που θα σας ενθαρρύνουν, θα σας υποστηρίξουν και θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε. Δείτε πως.

Γιατί να αποτοξινώσετε τη ζωή σας από αρνητικούς ανθρώπους
Σας καθυστερούν από την επίτευξη των στόχων σας. Αυτό σας αποθαρρύνει από τις φιλοδοξίες σας ή από τα όνειρά σας θέτοντας σε αμφισβήτηση αυτό που κάνετε και γεμίζοντάς σας αμφιβολίες.
Επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειάς σας, προκαλώντας σας άγχος και ανησυχία.
Τι να κάνετε
1. Αποφασίστε ότι δεν σας αξίζουν: Σκεφτείτε τις αρνητικές παρενέργειες της παραμονής σας σε τέτοιες σχέσεις. Αναρωτηθείτε: “Ποια επίδραση έχουν αυτές οι σχέσεις στη ζωή μου;” “Ποιοί είναι οι στόχοι μου και πόσο πολύ θέλω να τους επιτύχω;” “Αυτοί οι άνθρωποι, υποστηρίζουν τους στόχους μου ή με καθυστερούν;”
2. Εντοπίστε τους: Οι τοξικοί άνθρωποι σας κάνουν να νιώθετε χειρότερα πριν αρχίσετε να μιλάτε μαζί τους. Καταρρίπτουν τις ιδέες σας. Πάντοτε αμφισβητούν όσα κάνετε. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι σας συμβουλεύουν, στο τέλος σας κάνουν να αμφιβάλλετε επειδή οι πράξεις σας μπορεί να φέρνουν στην επιφάνεια τους δικούς τους φόβους και ανασφάλειες. Αυτό είναι το βασικό προφίλ τους:
Παραπονιούνται και σας φορτώνουν τα προβλήματά τους επάνω σας αλλά δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάστασή τους.
Δεν είναι υποστηρικτικοί.
Σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας.
Καταρρίπτουν τις ιδέες σας, κατακρίνουν τους στόχους σας ή τις τολμηρές αποφάσεις σας.
Δεν είναι δεκτικοί σε εποικοδομητική γνώμη ή αλλαγή
Δε διαθέτουν τη διορατικότητα να δουν πέρα από τους δικούς τους προβλήματα.
3. Απομακρύντέ τους: Αποφύγετέ τους διακριτικά και ευγενικά. Μην απαντάτε στα τηλεφωνήματά τους. Ζητήστε συγγνώμη που είστε απόμακροι αλλά δεν χρειάζεται να εξηγείτε ή να απολογείστε για τις πράξεις σας. Αποφύγετε τις εξηγήσεις γιατί πιθανότατα να μην σας ακούσουν. Ίσως πάρουν προσωπικά το ότι τους απομακρύνετε και πιθανόν να αμυνθούν εάν προσπαθήσετε να δικαιολογηθείτε.

Το μυστικό

Μην νιώθετε ένοχοι. Εάν δεν αναλάβετε εσείς τον έλεγχο της ζωής σας, της ευημερίας σας και της ψυχικής σας υγείας, κανένας δεν θα το κάνει για σας! Δεν είναι υποχρέωσή σας να κρατάτε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας, ανεξάρτητα από τη σχέση.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου