Υλικά:για 40 μπισκοτα
4 ποτήρια φυτικό βούτυρο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
8 αυγά
2 σακουλάκια βανίλια
5 κουταλάκια μπεικιν παουτερ
3 κουταλάκια κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
8 αυγά
2 σακουλάκια βανίλια
5 κουταλάκια μπεικιν παουτερ
3 κουταλάκια κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Eκτέλεση:
Κτυπούμε το φυτικό βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ασπράδια του αυγού. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μπέικιν πάουτερ με το αλεύρι. Γεμίζουμε το κορνέ με τη ζύμη και σχηματίζουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί αφού τοποθετήσουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί (αν θέλουμε πλάθουμε τα μπισκοτα μας όπως θέλουμε χωρίς τη χρήση του κορνέ). Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο σε θερμοκρασία 160οC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω και από κάτω. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και βουτάμε τις άκριες τους σε λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα να τα κολλήσουμε και μετά να βάλουμε στην άκρη και λιωμένη σοκολάτα. Απολαύστε!
xs-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου