Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σιροπιαστη λεμονοπιτα


Υλικά:για 8 ατομα


1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
Ελάχιστο αλάτι
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα για 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξαναβάζουμε μέσα στη φόρμα του, και με ένα καλαμάκι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε το κέικ λεμονιού με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα ώσπου να κρυώσει εντελώς. Απολαύστε!
xs-recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου