Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέα κυκλοφορία | Soundgarden – King Animal

SoundgardenΔυνατό comeback μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα του Seattle, τους Soundgarden, με το King Animal, «a big, bright album, executed with precision and professionalism», σύμφωνα με το AllMusic.


To King Animal, το 6o studio album των Soundgarden ηχογραφήθηκε στα studios X του Seattle, μ’ έναν παλιό γνώριμο του συγκροτήματος στην παραγωγή, τον Adam Kasper (Foo Fighters, Nirvana, Pearl Jam). Και το καταιγιστικό εναρκτήριο κομμάτι και πρώτο single του album, το “Been Away Too Long” έρχεται να μας επιβεβαιώσει πώς ναι μεν περιμέναμε πολύ καιρό, η αναμονή όμως άξιζε!
Οι Soundgarden όντως επέστρεψαν. Το King Animal, την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, εκτοξεύτηκε στο No 5 του Billboard Top 200 και η ατμόσφαιρα μυρίζει grunge, hard, classic & alternative rock, ψυχεδέλεια και ένταση. Κι από το πρώτο single και μανιφέστο του album ως το εκρηκτικό “Blood On The Valley Floor” και το “Halfway There” όλα δείχνουν πώς η δυναμική και το πνεύμα του συγκροτήματος που επαναπροσδιόρισε την ιστορία του rock παραμένουν ανέπαφα στον χρόνο. Όπως και η συγκλονιστική φωνή του Chris Cornell που όπως πάντα σε καθηλώνει, και ιδιαίτερα σε στιγμές όπως αυτήν του “Bones Of Birds”, όταν ομολογεί πώς: “Time is my friend … well it ain’t, it runs out” … Ή στο “Non-State Actor”, όπου η κραυγή του λέει τα πάντα για τη θηριώδη ενέργεια και χημεία της μπάντας του: “We’ll settle for a little bit more than everything.”
Because that’s what a King Animal was born to do.
Track listing:
Been Away Too Long
Non-State Actor
By Crooked Steps
A Thousand Days Before
Blood On The Valley Floor
Bones of Birds
Taree
Attrition
Black Saturday
Halfway There
Worse Dreams
Eyelid’s Mouth
Rowing
tralala

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου