Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σούζι Γουλφ: Η μοναδική γυναίκα οδηγός της Formula One [εικόνες]

Ντοκιμαντέρ με τίτλο The Fastest Woman In The World ετοιμάζει το BBC για την ζωή της Σούζι Γουλφ, της μοναδικής γυναίκας οδηγού (δοκιμών) στον γαλαξία της Formula 1.
«Δεν τρέχω για να αποδείξω πόσο καλές μπορεί να είναι οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες οδηγούς. Τρέχω γιατί αυτό είναι το πάθος μου. Ελπίζω αυτό το ντοκιμαντέρ να σας δώσει μια ιδέα για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του αθλήματος».



Αυτό δήλωσε η Σκοτζέζα οδηγός της ομάδας της Williams (που πλέον ζει με τον άντρα της, τον Αυστριακό οδηγό ταχυτήτων Τότο Γουλφ, στην Ελβετιά) σχετικά με την αποφασή της να επιτρέψει στον σκηνοθέτη αδελφό της να καταγράψει κάθε στιγμή της ζωής της για ένα διάστημα οχτώ μηνών.




Η Σούζι έγινε η μοναδική γυναίκα που έχει μείνει στην Formula 1 μετά τον σοβαρό τραυματισμό (σ.σ. Έχασε το δεξί της μάτι) της Ισπανίδας οδηγού Μαρία ντε Βιλότα τον περασμένο Ιούλιο.



Συνολικά μόνο πέντε γυναίκες έχουν ποτέ οδηγήσει στην Formula 1, με την τελευταία να είναι η Ιταλίδα Τζιοβάνα Αμάτι το 1992.

Ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το timing του ντοκιμαντέρ, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ντανίκα Πάτρικ ετοιμάζεται να γράψει η ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει μέρος στο Daytona 500.

to-periptero.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου