Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σκάνδαλο με Πιστόριους

Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τη δικαιοσύνη στη Νότια Αφρική καθώς υπήρχε μερική άρση των περιοριστικών όρων για τον Οσκαρ Πιστόριους και άναψε το «πράσινο φως» για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.


Η νομική ομάδα του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη πέτυχε την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά την έφεση που άσκησαν και ο 26χρονος θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει εκτός της Νοτίου Αφρικής.
Παρότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Πρετόρια οι δικηγόροι, αλλά και ο ατζέντης του είχαν δηλώσει ότι ο Πιστόριους δεν έχει καμία διάθεση να μετάσχει σε διοργανώσεις –για το λόγο αυτό άλλωστε ακυρώθηκαν και κάποιοι αγώνες που είχε προγραμματίσει μέχρι και τον Ιούνιο- φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν.
Η υπερασπιστική γραμμή τόνισε ότι ο Νοτιοαφρικανός πρέπει να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για τη διαβίωσή του, αλλά και την καλύτερη οργάνωση της υπεράσπισής του, εν όψει της δίκης, η οποία θα στοιχίσει σχεδόν 300.000 δολάρια.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του κατηγορουμένου, αρκεί όπως τονίστηκε να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα και να δίνει λεπτομερώς το πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθεί.
Ο Πιστόριους, που κατηγορείται για το δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, είχε υποχρεωθεί να παραδώσει τα διαβατήριά του στις αρχές και να αλλάξει τόπο κατοικίας, μεταξύ άλλων, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του τον Ιούνιο.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου