Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Το Hollywood ανοίγει τη Βίβλο - 6 ταινίες-υπερπαραγωγές είναι ήδη στα σκαριά

Δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για ξεκάθαρο trend. Στο Hollywood έχουν πάρει την Βίβλο ανά χείρας και γεννούν το επόμενα μεγάλα blockbusters. Ήρθε η ώρα να μάθεις ό,τι υπάρχει να ξέρεις γι' αυτά ως τώρα. Τα ευκόλως εννοούμενα όπως η λέξη 'επικός' παραλείπονται.

Από τον Ηλία Αναστασιάδη
Καλοί οι υπερήρωες, ευπρόσδεκτο το ξεκοκάλισμα της MARVEL, σημαντικά τα biopics, αλλά η νέα τάση στο Hollywood έχει άρωμα 50s (βλέπε Ben Hur, βλέπε Δέκα Εντολές) και οι μεγαλύτεροι σταρ της βιομηχανίας είναι έτοιμοι να παίξουν ονόματα βαριά σαν ιστορία. (Ευχαριστώ για την έκφραση και συγγνώμη, Στέλιο Διονυσίου).
Με μοναδική σημαντική εξαίρεση 'Τα Πάθη του Χριστού' του Mel Gibson το 2004, μετράμε αισίως πάνω από 30 χρόνια από τότε που ο κινηματογράφος βούτηξε στις φοβερές ιστορίες της Βίβλου και έβγαλε υπερπαραγωγή-(λαβράκι).
Στα 50s, οι περισσότεροι εξ ημών ήμασταν αγέννητοι, οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς πώς ήταν να βλέπεις τον Chartlon Heston στο ρόλο του Μωυσή στις Δέκα Εντολές, τότε που συνέβαινε. Σίγουρα, ο Will Smith στο ρόλο του Κάιν στο The Redemption of Cain είναι μια οπτική πρόκληση που δεν πρόκειται να σε αφήσει αδιάφορο.
Εν τω μεταξύ, το The Bible, μια μίνι σειρά του Mark Burnett για την τηλεόραση και συγκεκριμένα το History Channel, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 3 Μαρτίου και σάρωσε στο διάβα του. Υπολογίζεται ότι το είδαν περίπου 13.100.000 τηλεθεατές.
Σε άλλα νέα, η Nicole Scherzinger θα παίξει τη Μαρία Μαγδαληνή στο μιούζικαλ Jesus Christ Superstar που ανεβαίνει το καλοκαίρι στην Ο2 Arena του Λονδίνου.
Αλλά ας μιλήσουμε για επικό σινεμά:
Noah
 
Βιβλικό κινηματογραφικό έπος που έχει γυριστεί και μοστράρει και ημερομηνία πρώτης προβολής. Στις 28 Μαρτίου του 2014, το Noah του μεγάλου Darren Aronofksy (Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο, Μαύρος Κύκνος) φτάνει με την Κιβωτό του στις αμερικάνικες αίθουσες.
Στο ρόλο του Νώε θα δούμε τον Russell Crowe, ενώ τη σύζυγό του, Naameh, θα παίξει η Jennifer Connelly. Ως Μαθουσάλας θα συστηθεί ο Anthony Hopkins, τη στιγμή που τους δύο γιους του Νώε θα παίξουν οι Logan Lerman και Douglas Booth. Η Emma Watson κλείνει το εντυπωσιακό καστ, ως η υιοθετημένη του κόρη, Ila.
Η ταινία βρίσκεται ήδη στο post-production, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο, η Emma Watson δήλωνε πως αυτό που έχει καταφέρει ο Aronofksy είναι να δημιουργήσει μια ταινία που μπορεί να ιδωθεί και σε σύγχρονο πλαίσιο. "Θα μπορούσε να αναφέρεται σε κάτι που έγινε πριν 1000 ή και μετά από 1000 χρόνια", είπε συγκεκριμένα η Watson.
Να σημειωθεί ότι ο ρόλος του Νώε προτάθηκε αρχικά στους Christian Bale και Michael Fassbender που αρνήθηκαν.
The Redemption of Cain
 
Ο Will Smith ήθελε ήδη από το 2010 να σκηνοθετήσει μια ταινία για τον Κάιν και τον Άβελ και από το περασμένο καλοκαίρι η Sony άναψε το πράσινο φως για το πρότζεκτ. Στο ρόλο του αδελφοκτόνου Κάιν αναμένεται ο ίδιος ο Smith, ο οποίος θα κάνει και την παραγωγή της ταινίας. Το αν θα την σκηνοθετήσει ή όχι, παραμένει ακόμη αβέβαιο. Το ίδιο και το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή.
Το πρότζεκτ αρχικά έτρεχε ως The Legend of Cain, αλλά τελικά έκλεισε ως The Redemption of Cain. Το twist σε όλη την υπόθεση είναι πως η βιβλική ιστορία των δύο παιδιών των πρωτοπλάστων θα εμπλουτιστεί με βαμπίρ. Όπως αναμένεται, ο Κάιν θα δολοφονήσει τον Άβελ και θα τιμωρηθεί απ' τον Θεό και θα σταλεί στη Γη. Πιθανότατα, εκεί είναι που θα βρει 'καλή' παρέα.
Gods and Kings
 
Η ιστορία του Μωυσή από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του σε μια μάλλον Braveheart-style αφήγηση με μπόλικη ωμότητα στην εξιστόρηση. Παραμένει άγνωστο το βασικό ερώτημα 'Ποιος θα είναι ο Μωυσής;', γιατί η παραγωγή του Gods and Kings έχει μπει για λίγο στον πάγο.
Ο Spielberg ήταν πανέτοιμος να ξεκινήσει γυρίσματα τον Μάιο, αλλά το όλο εγχείρημα μεταφέρεται για λίγο αργότερα, επειδή μπήκε σε προτεραιότητα το Robopocalypse. Ρομπότ είναι αυτά, καταλαβαίνεις.
Moses
 
Ένας Μωυσής και για τον Ridley Scott. Μπορεί ο σκηνοθέτης να έχει περισσότερα ανοιχτά πρότζεκτ απ' όσα μπορεί και ο ίδιος να θυμηθεί, αλλά σε συνέντευξή του στο Esquire το καλοκαίρι του 2012, ορκιζόταν ότι το Moses έχει ήδη μπει σε διαδικασία προ-παραγωγής.
"Είναι σίγουρα στα χαρτιά προς το παρόν, δεν πρέπει να σας αποκαλύψω τίποτα παραπάνω, αλλά η ιστορία δεν θα περιστρέφεται γύρω από τα βασικά που ξέρουν όλοι για τον Μωυσή. Θα δοθεί έμφαση στη σχέση του με τον Ραμσή τον Β', αλλά και σε φοβερές λεπτομέρειες της ζωής του. Νομίζω πως στο σχολείο δεν πρόσεχα αρκετά όταν μιλούσαν για τον Μωυσή", είπε με νόημα ο σκηνοθέτης του Προμηθέα.
Goliath
 
O σκηνοθέτης Scott Derrickson θα ξεκινήσει (θεωρητικά) εντός του '13 τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της ιστορίας του Δαβίδ και του Γολιάθ. Στους δύο βασικούς ρόλους, φημολογείται πως θα δούμε τον Dwayne 'The Rock' Johnson και τον Taylor Lautner, προφανώς ως Γολιάθ και Δαβίδ αντίστοιχα.
Η ταινία αναμένεται να γυριστεί σε στιλ που εκκρεμεί ανάμεσα στους 300 και το The Bourne Identity.
Και κάτι για τον Πόντιο Πιλάτο, παρακαλώ
 
Η σεναριογράφος Vera Blasi έχει ήδη γράψει το σκριπτ για μια ταινία για τον Πόντιο Πιλάτο, στην οποία θα μαθαίνουμε για την ανέλιξή του στην ιεραρχία του ρωμαϊκού στρατού, την καριέρα του ως πολιτικός, αλλά και την κατάληξή του στην Ιουδαία.
(αυτή είναι η κυρία Blasi)
Κατά τη διάρκεια της ταινίας, θα συναντηθεί με ιστορικές προσωπικότητες όπως η Σαλώμη, η Μαρία Μαγδαληνή, ο Καλιγούλας, ο Τιβέριος κι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Παραγωγός θα είναι ο Mark Johnson, ενώ προς το παρόν, δεν έχει 'κλείσει' το όνομα του σκηνοθέτη που θα αναλάβει το πρότζεκτ.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου