Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Νέο ρωσικό τραγούδι προκαλεί τους Κύπριους!

united-sexy-boysΟι εξελίξεις στο νησί της Κύπρου φαίνεται να επηρεάζουν αρκετά και τους Ρώσους που δεν δίστασαν να μας τα πουν και τραγουδιστά!

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Μεγαλόνησο είναι βέβαιο πως μόνο σε καλό δεν θα μπορούσε να βγει σε κανέναν, εκτός από την περίπτωση του ρωσικού hip-hop συγκροτήματος των U.S.B. (United Sexy Boys). Με αφορμή λοιπόν τις οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις στο νησί, δημιούργησαν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που παρόλο τον ρωσικό του στίχο βασίζεται σε όλα τα ελληνικά στοιχεία (όπως το συρτάκι) που του προσέδωσε πολύ γρήγορα τέτοια επιτυχία που ούτε καν το φαντάζονταν!
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Об Кипре» (Ω Κύπρος) και σαφώς δεν αποτελεί καμία δήλωση συμπαράστασης προς τους -κατά τα άλλα- ομόθρησκους και συμπάσχοντες «αδελφούς» μας ! Οι στίχοι αναφέρονται με περίσσιο θυμό στο «κούρεμα». που υφίστανται οι Κύπριοι πράγμα που έχει δημιουργήσει κατ’ επέκταση αλλεπάλληλα προβλήματα στις απανταχού ρωσικές καταθέσεις στο νησί! Το σημείο δε που μπορεί κανείς να αντιληφθεί εύκολα, με μια γρήγορη μετάφραση, την οργή τους, είναι εκεί που συγκρίνουν το κυπριακό «κούρεμα» με την «μεγάλη κλοπή» όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης!
Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο δημιούργησαν και το video clip του τραγουδιού όπου χωρίς κανένα ίχνος καλαισθησίας ή παιδείας προκαλούν με χειρονομίες, αρκετά χαρακτηριστικά «μπιπ» ή δείχνοντας μας ακόμα και απόκρυφα σημεία του σώματος τους!
Η λαϊκή ρήση ομολογεί πως «η τέχνη δεν πρέπει γνωρίζει όρια» όμως αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι γίνεται όταν η τέχνη αγγίζει τα όρια του γελοίου; Τα συμπεράσματα δικά σας!
U.S.B. – Об Кипре

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου