Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τι συνέβη με το μόριο του Ναπολέοντα όταν πέθανε; Απίστευτες αποκαλύψεις!

Ακόμη και στο θάνατο, οι διάσημοι σπάνια τους επιτρέπεται να αναπαυθούν εν ειρήνη. Τη μοίρα ορισμένων από αυτούς μετά θάνατον αποκάλυψε ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε και ξεκινά με την ιστορία του Ναπολέοντα. 


Ναπολέων

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήθελε να ταφεί στις όχθες του Σηκουάνα, αλλά αντ΄ αυτού ενταφιάστηκε στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου είχε εξοριστεί. Αλλά τουλάχιστον ένα μέρος του σώματός του, λέγεται ότι έλειπε κατά την ταφή του στο νησί του Ατλαντικού και αυτό ήταν το πέος του. Ο γιατρός του αυτοκράτορα, Φραντσέσκο Αντομάρτσι, φέρεται να πήρε εκδίκηση για την κακοποίηση που είχε λάβει από τον Ναπολέοντα, αφαιρώντας του τα γεννητικά όργανα σε μεταθανάτια εξέτασή του. Ο Πάτερ Βινιάλι, ιερέας του Ναπολέοντα, ισχυρίστηκε ότι πήρε το όργανο μαζί με μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού, το κράτησε έως ότου τέθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 1916, με την περιγραφή «μουμιοποιημένος τένοντας».

 Αγοράστηκε από ένα βιβλιοπωλείο του Λονδίνου και στη συνέχεια πουλήθηκε σε ένα συλλέκτη στη Φιλαδέλφεια το 1927, ο οποίος εν συνεχεία το δάνεισε σε ένα μουσείο στη Νέα Υόρκη. Ένας δημοσιογράφος για το περιοδικό Time ανέφερε ότι το πέος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη έμοιαζε με «ένα κακοποιημένο σουέτ κορδόνι ή ζαρωμένο χέλι». Τελικά αγοράστηκε από μια κορυφαία ουρολόγο που το κράτησε σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του μέχρι που πέθανε το 2007.

Τι συνέβη με το μόριο του Ναπολέοντα όταν πέθανε; Νέο βιβλίο ρίχνει φως σχετικά με την τύχη των λειψάνων διάσημων ανθρώπων που άφησαν εποχή!

Τζον Μίλτον

Ο Άγγλος ποιητής γνωστός για το «Paradise Lost» θάφτηκε κάτω από την παλιά εκκλησία του Λονδίνου St Giles και έμεινε εκεί για 16 χρόνια μέχρι να ξεθαφτεί από τους ενορίτες οι οποίοι ήθελαν να τον έχουν ως μνημείο. Ωστόσο, πριν κατασκευαστεί το μνημείο, ένας μεθυσμένος φύλακας της ενορίας και τέσσερις φίλοι του έβγαλαν έξω από τα ερείπια τον Μίλτον και άρχισαν να πουλούν κομμάτια του σε κυνηγούς ως σουβενίρ. 

Τα δόντια του ποιητή άλλαξαν χιλιάδες χέρια σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι είχαν απομείνει τόσο λίγα κομμάτια από το λείψανο του ποιητή, που εν τέλει ενταφιάστηκε ξανά στην εκκλησία σε φέρετρο αυτή τη φορά ενός παιδιού.



Εβίτα Περόν

Η πρώτη κυρία της Αργεντινής ταριχεύθηκε μετά το θάνατό της σε ηλικία 33 ετών το 1952. Η διαδικασία, που παραγγέλθηκε από τον σύζυγό της, Χουάν Περόν, πραγματοποιήθηκε από έναν Ισπανό καθηγητή ανατομίας. Όταν ολοκλήρωσε το έργο του ο «ταριχευτής», η Εβίτα είχε συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός 12χρονου κοριτσιού και ήταν πλέον ένα κούφιο ομοίωμα.

 Μετά την καθαίρεση του Περόν το 1955, το νέο καθεστώς -αφού πρώτα έκοψε ένα από τα δάχτυλα του πτώματος της Εύας για να βεβαιωθεί ότι ήταν πραγματικά αυτή- πραγματοποίησε στο σώμα μια μυστική ταφή στην Ιταλία. Αλλά η οικογένεια των Περονικών απαίτησε πίσω την αγαπημένη τους Εύα και τελικά το εκταφέν πτώμα παραδόθηκε στην βίλα του εξόριστου Περόν στη Μαδρίτη. Ο σύζυγός της χρειάστηκε να επανασχεδιάσει τα μαλλιά της Εβίτα και να την τοποθετήσει στην τραπεζαρία της οικογένειας. Σήμερα η Εβίτα βρίσκεται στο θόλο μιας πυρηνικής βόμβας από χάλυβα στο Μπουένος Άιρες.

Τι συνέβη με το μόριο του Ναπολέοντα όταν πέθανε; Νέο βιβλίο ρίχνει φως σχετικά με την τύχη των λειψάνων διάσημων ανθρώπων που άφησαν εποχή!

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Αϊνστάιν ήθελε να αποτεφρωθεί για να σταματήσουν οι άνθρωποι να λατρεύουν τα λείψανά του. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής, Δρ Τόμας Χάρβεϊ, που διεξήγαγε την μεταθανάτια εξέτασή του είχε αντίθετη άποψη, καθώς όχι μόνο αφαίρεσε τον εγκέφαλό του, αλλά τον διατήρησε κιόλας μακριά από το κεφάλι του επιστήμονα. Ο Χάρβεϊ τεμάχισε το μυαλό του Αϊνστάιν σε χίλια κομμάτια και τα μοίρασε σε γυάλινα βάζα με φορμαλδεΰδη και τα έκρυψε σε διάφορα σημεία του σπιτιού του, κάτω από ψύκτες, μέσα σε κούτες και κάτω από τις κάλτσες στην ντουλάπα του. Τέλος, μετά το πέρας 33 χρόνων, το 1988 παρέδωσε τα βάζα του στο Νοσοκομείο του Princeton – αλλά το περιεχόμενό τους είχε καταστραφεί από οποιαδήποτε επιστημονική χρήση.

Τι συνέβη με το μόριο του Ναπολέοντα όταν πέθανε; Νέο βιβλίο ρίχνει φως σχετικά με την τύχη των λειψάνων διάσημων ανθρώπων που άφησαν εποχή!

D.H. Lawrence

Ο συγγραφέας του «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι» (Lady Chatterley’s Lover), ο οποίος πέθανε από φυματίωση στη Γαλλία το 1930, δεν είχε διευκρινίσει την τελευταία κατοικία του, αλλά η χήρα του, Φρίντα, ήθελε να τον φέρει πίσω στο ράντσο τους στο Τάος του Νέου Μεξικού. Έτσι η Φρίντα μετά από πέντε χρόνια κατάφερε να μεταφέρει τον Λόρενς σε ένα δοχείο που περιείχε τις στάχτες του, ξεκινώντας το επικό ταξίδι με τον εραστή της, Άντζελο Ραβάλι, όμως κατά λάθος ξέχασε στο σιδηροδρομικό σταθμό το δοχείο.

 Ένας φίλος του ποιητή Λόρενς βρήκε το δοχείο και το παρέδωσε στη Φρίντα, αλλά έλειπε κάποια ποσότητα από τις στάχτες του συγγραφέα, με τον φίλο του να εκμυστηρεύεται στην χήρα ότι κάθε πρωί ανακάτευε μια κουταλιά από τη στάχτη στο τσάι του για να απορροφήσει ένα μέρος της ιδιοφυΐας του συγγραφέα.



Μπενίτο Μουσολίνι

Βάναυσο τέλος είχε ο Ντούτσε, καθώς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και κρεμάστηκε ανάποδα έξω από ένα πρατήριο βενζίνης. Ακολούθησε η ταφή του σε ανώνυμο τάφο στον οποίο χόρευαν πάνω οι εχθροί του. Το σώμα του ξεθάφτηκε από τους πιστούς φασίστες, μεταφέρθηκε με ένα καρότσι μακριά και για πρώτη φορά αποθηκεύεται σε ένα γκαράζ, πριν το κρύψουν σε μοναστήρι.

Μετέπειτα ανακτήθηκε από την ιταλική κυβέρνηση και τελικά, μετά από 11 χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του Μουσολίνι. Παραμορφωμένα απομεινάρια του δικτάτορα έφτασαν σε ένα ξύλινο κουτί με την ένδειξη «έγγραφα εκκλησίας».

a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου