Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Διαμαντίδης: Το απόλυτο Top 10 σε video!


Τα λόγια, πλέον, στέρεψαν. Το gazzetta.gr ετοίμασε το απόλυτο video στον Δημήτρη Διαμαντίδη για να θυμηθείτε πόσες φορές έκρινε ένα ματς μόνος του.

Ας το πούμε απλά και με μία φράση. Ο Διαμαντίδης έχει κρίνει ΤΟΥΣ αγώνες! Για τον λόγο αυτόν, φτιάξαμε το απόλυτο Top-10 του μοναδικού 3D του ευρωπαϊκού μπάσκετ!!!

O Διαμαντίδης έχει κρίνει τόσους και τι αγώνες- στην καριέρα του, με τρίποντα, άμυνες, κλεψίματα και τάπες, ώστε αν στην Ευρώπη είχαμε το promotion του ΝΒΑ, σήμερα θα μιλούσαμε για το «the shot vol. 5″.
Το video επιμελήθηκε ο Μιχάλης Μουνταντωνάκης.
Την καλύτερη φράση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την ικανότητά του να καθορίζει τους αγώνες με τις ενέργειές στου στα κρίσιμα λεπτά, την έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο Έτορε Μεσίνα, πριν το Final 4 του 2011, το οποίο παρακολούθησε ως θεατής. «Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης στο τελευταίο 5λεπτο ενός αγώνα. Κατά 90% παίρνει τη σωστή απόφαση». Η άμεση ερώτηση ήταν: «Καλύτερος και από τους NBAers, coach;», με τον Ιταλό τεχνικό να χαμογελάει και να απαντάει «Φοβάμαι πως ναι!».
Αυτός είναι λοιπόν ο Διαμαντίδης, ένας παίκτης που, με αφετηρία (αλλά και μεγαλύτερη στιγμή) το «Βάλτο αγόρι μου» στον ημιτελικό του Eurobasket του 2005 απέναντι στη Γαλλία, «μετράει» στην καριέρα του 10 προσωπικές φάσεις, ικανές για Top-10 του ΝΒΑ, ως αφιέρομα στον παίκτη που εδώ και 8 χρόνια έχει επιβάλει τον δικό του νόμο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όταν οι αγώνες κρέμονται από μια κλωστή!
Όσο κι αν ψάξετε, όσο κι αν ανατρέξετε στο παρελθόν, μπορεί να βρείτε μεγαλύτερους παίκτες, πιο χαρισματικούς, καλύτερους σκόρερ, πιο επιβλητικούς και πιο φανταχτερούς από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, αλλά είναι μάλλον απίθανο να ανακαλύψετε  κάποιον που να έχει πετύχει τόσα πολλά κατορθώματα που να κρίνουν αγώνες και τίτλους!
Το… δράμα για τον Διαμαντίδη, δεν είναι ότι δεν παίζει στο ΝΒΑ. Το δράμα είναι, ότι στην Ευρώπη δεν έχουμε «μηχανισμό» ανάλογο των Αμερικανών, που να προβάλει με αφιερώματα, συνεντεύξεις, ρετρό βίντεο και ντοκιμαντέρ τα θαυμαστά έργα του αρχηγού του Παναθηναϊκού.
Οι Αμερικανοί λένε «when the things get tough, the tough get going», αναφορικά με τους παίκτες που αναλαμβάνουν την κατάσταση στα χέρια τους όταν η μπάλα «καίει». Στην Ευρώπη, το ρητό είναι διαφορετικό. «Όταν ο αγώνας τελειώνει… there is only one Diamantidis»!!!
«And he is the best«, που λέει κι ο Μεσίνα!
Απολαύστε τα προσωπικά highlights του 3D και σκεφτείτε πόσα λεπτά θα γέμιζαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.


πηγή: alphafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου