Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μια συγκλονιστική ιστορία! Τρεις γυναίκες, θύματα απαγωγής - Κρατούνταν σε υπόγειο - Βρέθηκαν ζωντανές 10 χρόνια μετά

Οι τρεις γυναίκες κρατούνταν συχνά δεμένες με αλυσίδες 
- Είναι αφυδατωμένες και ελαφρώς υποσιτισμένες - Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Κλίβελαντ
- Η μαρτυρία του ανθρώπου που τις ελευθέρωσε και το σοκαριστικό τηλεφώνημα του ενός θύματος στην αστυνομία 
- «Έλατε γρήγορα, πριν γυρίσει» είπε η Αμάντα Μπέρι – Κατά τη διάρκεια της απαγωγής της γέννησε ένα κοριτσάκι
- Αναγνώρισε τον Αριέλ Κάστρο ως τον απαγωγέα της 
- Τραγική ειρωνεία: ο γιος του δράστη είχε γράψει άρθρο σε τοπική εφημερίδα για την απαγωγή της Τζίνα ΝτεΤζίζους
Συγκλονισμένη όλη η αμερικανική κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας συγκλονιστικής υπόθεσης. Της απαγωγής τριών γυναικών, που απήχθησαν πριν τουλάχιστον 10 χρόνια και κρατούνταν φυλακισμένες στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Κλίβελαντ, κοντά στο σημείο απ’ όπου είχαν εξαφανιστεί. 

Η Αμάντα Μπέρι, η Τζίνα ΝτεΤζίζους και η Μισέλ Νάιτ είναι τα πρόσωπα της σοκαριστικής υπόθεσης. Έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια του Άριελ Κάστρο, του ανθρώπου που κατονόμασαν ως τον απαγωγέα τους. Ο Κάστρο έχει συλληφθεί, όπως και τα δυο αδέρφια του.
Ζούσε στο σπίτι που βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες από το 1992 και ένα χρόνο μετά συνελήφθη για οικιακή βια.

Η Αμάντα Μπέρι εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου του 2003, μια μέρα πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια, καθώς επέστρεψε σπίτι της από τη δουλειά της σε φαστ φουντ.
Ένα χρόνο μετά, στις 2 Απριλίου 2004, απήχθη και η 14χρονη Τζίνα ΝτεΤζίζους.
Η πρώτη που απήχθη ήταν η Μισέλ Νάιτ, το 2000 ενώ ήταν 20 ετών.

Πως βρέθηκαν 

Χρωστούν την απελευθέρωσή τους στον Τσαλρς Ράμσεϊ, έναν άνδρα που μένει στο διπλανό σπίτι από εκείνο όπου κρατούνταν. «Έτρωγα και άκουσα φωνές. Βγαίνω στη βεράντα και βλέπω ένα κορίτσι να κάνει σαν τρελό, προσπαθώντας να βγει από το σπίτι. Πλησιάζω και μου λέει: βοηθήστε με να βγω. Είμαι εδώ πολύ καιρό», είπε ο Ράμσεϊ στο τοπικό κανάλι News Net 5. 
«Νόμιζα πως πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βιας», λέει. Πλησίασε και τη βοήθησε να παραβιάσει την πόρτα. Όταν κατάφερε να βγει, του είπε: «Πάρε την αστυνομία. Το όνομά μου είναι Αμάντα Μπέρι». Μαζί της, είχε ένα μικρό κορίτσι. Αποδεικνύεται πως είναι η κόρη της, την οποία απέκτησε τα χρόνια που κρατούνταν φυλακισμένη. 

«Νόμιζα πως ήταν πεθαμένη» είπε επίσης ο σωτήρας των τριών γυναικών. Οι υποθέσεις και των τριών είχαν για χρόνια απασχολήσει την κοινή γνώμη του Κλίβελαντ. Οι οικογένειες τους δεν άφηναν να ξεχαστούν. 
Ειρωνεία: ο γιος του φερόμενου ως απαγωγέα, Άριελ Άντονι Κάστρο, είχε γράψει – ως φοιτητής- άρθρο σε τοπική εφημερίδα για την εξαφάνιση της Τζίνα Ντε Τζίζους. Όταν έμαθε πως ο πατέρας του είχε σχέση με τις απαγωγές, έπαθε σοκ, σύμφωνα με το CNN. 

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ 
 

Η Αμάντα Μπέρι ήταν εκείνη που μίλησε την αστυνομία μόλις έφτασε στο σπίτι του Ράμσεϊ. «Σας παρακαλώ έλατε γρήγορα, πριν γυρίσει» είπε και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν, τους αποκάλυψε πως δεν ήταν η μόνη. Πως υπήρχαν κι άλλες γυναίκες που κρατούνταν στο σπίτι. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΜΑΝΤΑ ΜΠΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  


Οι αστυνομικοί και οι άνδρες του FBI που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν αλυσίδες να κρέμονται από το ταβάνι όπου της κρατούσαν. Πιστεύεται ότι συχνά, οι τρεις γυναίκες κρατούνταν δεμένες με τις αλυσίδες. 

Οι τρεις γυναίκες και το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν μόνο σημάδια υποσιτισμού και αφυδάτωση. Στο νοσοκομείο, η Μπέρι είδε ξανά την αδερφή της. Όχι όμως και τη μητέρα της, που δεν άντεξε τη θλίψη κι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόνης 47 ετών, πριν από μερικά χρόνια. Δε μπόρεσε να αντέξει την εξαφάνιση της κόρης της. Αλλά από το 2006 όταν έφυγε από τη ζωή, η άλλη της κόρη, Μπεθ, συνέχισε τον αγώνα για να βρει την αδερφή της. 

Ο απαγωγέας οδηγός σχολικού λεωφορείου 
Ο Τσάλρς Ράμσεϊ δε μπορούσε να πιστέψει τι γινόταν στο γειτονικό, από το δικό του σπίτι. Ζει στη γειτονιά ένα χρόνο τώρα. «Έκανα μπάρμπεκιου μαζί του. Τρώει παϊδάκια και ακούει μουσική σάλσα. Είναι ένας νορμάλ άνθρωπος. Τίποτα δεν έδειχνε πως κρατούσε στο σπίτι του τρεις γυναίκες», είπε. 
Ο Κάστρο είναι 52 ετών και οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ. Με βάσει τα όσα είπαν στην αστυνομία τα θύματα, συνελήφθησαν ως ύποπτοι και τα δυο αδέρφια του, ηλικίας 50 και 54 ετών. 

Ο θείος των υπόπτων, Σίζαρ Κάστρο, διατηρεί παντοπωλείο στον ίδιο δρόμο. Είπε ότι μέλη της οικογένειάς του και της οικογένειας της ΝτεΤζίζους "μεγάλωσαν μαζί".
"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι", είπε και περιέγραψε τον ανιψιό του σαν έναν καλό άνθρωπο. Είναι μουσικός που έπαιζε μπάσο, είπε.
a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου