Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Apple απείλησε υπάλληλό της γιατί δούλεψε 20 λεπτά παραπάνω!!!ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...???

Η Apple δυσαρεστήθηκε που ένας από τους υπαλλήλους της εργάστηκε 20 λεπτά παραπάνω. Περίεργο; Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο Thomas Bordage, υπάλληλος της Apple στη Γαλλία, δέχτηκε προειδοποίηση από τη διεύθυνση της εταιρείας, μιας και έμεινε για να δουλέψει 20 λεπτά παραπάνω.

Κλήθηκε σε απολογία και απειλήθηκε με κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της καταγγελίας της σύμβασης του για αδικαιολόγητο επιπλέον χρόνο στην εργασία.

Η Apple έχει δεχτεί στο παρελθόν κατηγορίες από τα εργατικά συνδικάτα για εξαναγκασμό των υπαλλήλων να εργάζονται και νυχτερινές ώρες.

Όπως γράφει η Huffington Post, το δικαστήριο τότε είχε απαγορεύσει αυτήν την πρακτική στην πολυεθνική και την είχε υποχρεώσει να καταβάλλει αποζημίωση στα συνδικάτα, ενώ η κάθε νέα της παράβαση θα κόστιζε 50.000 ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως η προειδοποίηση είναι ουσιαστικά ένα τέχνασμα για να τον απολύσουν, καθώς ήταν από τους ηγέτες μιας απεργίας έξω από κατάστημα της Apple στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα συνδικάτα προειδοποιούν πάντως και πάλι: «Αν η εταιρεία πραγματοποιήσει την παράλογη ιδέα να απολύσει το σύντροφο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σύγκρουση μαζί μας».


Akous.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου