Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα 10 καλύτερα πάρτυ της Ιστορίας

Από τα όργια της αρχαίας Ρώμης μέχρι τεράστια rave πάρτυ.

 1.Η Μόσχα γιορτάζει την λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου


Στις 8 Μαΐου 1945 η Γερμανία παραδόθηκε. Σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο έγιναν απίστευτες γιορτές. Στη Μόσχα έχασαν τον έλεγχο. Πολλοί Μοσχοβίτες βγήκαν στο δρόμο με τις πιτζάμες. Η βότκα πλημμύρισε κυριολεκτικά την πόλη. 22 ώρες μετά την ανακοίνωση της παράδοσης, όλοι ήταν μεθυσμένοι και τα αποθέματα βότκας είχαν στερέψει...

 2.To Halloween πάρτυ του Mercury


 To 1978 o Freddie Mercury διοργάνωσε το ακριβότερο πάρτυ στην ιστορία της ροκ σκηνής. Γυμνές σερβιτόρες σέρβιραν σαμπάνια, ενώ η κοκαΐνη ήταν άφθονη. Τα γυμνά αγάλματα του κήπου ήταν ζωντανά. Υπήρχαν μπαλαρίνες, γητευτές φιδιών και ζουλού χορευτές...

 3.Cool Britannia πάρτυ


 Όταν το Εργατικό Κόμμα ανέβηκε στην εξουσία το 1997, με επικεφαλή τον Τόνι Μπλερ, έγινε μια δεξίωση μ' ένα εκλεκτικό μείγμα από ποπ σταρς, ηθοποιούς, σχεδιαστές, συγγραφείς και εκατομμυριούχους. Οι Noel Gallagher, Ralph Fiennes, Lenny Henry, Vivienne Westwood, Helen Mirren, Anita Roddick, Nick Park και Ben Elton, ήταν μόλις λίγοι από τους προσκεκλημένους. Λίγα χρόνια αργότερα, τα περισσότερα από τα διάσημα ονόματα διαχώρισαν τη θέση τους από την κυβέρνηση, λόγω του πολέμου στο Ιράκ.


 4.Truman show


 To 1966 o Truman Capote διοργάνωσε ένα χορό για να γιορτάσει την κυκλοφορία του βιβλίου του "Εν Ψυχρώ". Ο αριθμός των προσκεκλημένων έφτασε μόλις τους 540. Οι προσκλήσεις ήταν τόσο πολυπόθητες που ο χορός ονομάστηκε: "Η νύχτα του Capote που έκανε 500 φίλους και 15.000 εχθρούς." 

 5.Το όργιο του πρίγκηπα Harry στο Λας Βέγκας


 Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρίγκιπας Harry ξόδεψε 5.000 βρετανικές λίρες σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Μαζί του υπήρχαν και 15 γυναίκες. Σ' ένα παιχνίδι στην ιδιωτική πισίνα έμεινε γυμνός και μια από τις γυναίκες τον έβγαλε φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν...

 6.Όταν ο Ερρίκος συνάντησε τον Φραγκίσκο


 Το 1520, ο βασιλιάς της Βρετανίας Henry VIII συμμάχησε με τον Francis I της Γαλλίας. Οι δύο άντρες γιόρτασαν τη συμφωνία με ένα 17ήμερο πανηγύρι, όπου το χρυσάφι και το κρασί έρρεαν άφθονα. Δυστυχώς το τέλος δεν ήταν καλό, καθώς μετά την πάλη τον δύο μοναρχών και την νίκη του Γάλλου, ο Άγγλος ζορίστηκε και σύντομα ξεκίνησε πόλεμος...

 7.Το rave πάρτυ του Castlemorton


 Το Μάιο του 1992, πραγματοποιήθηκε ένα τεράστιο, παράνομο rave πάρτυ στο Malvern Hills, το οποίοι διάρκεσε μία εβδομάδα με 25.000 παρευρισκόμενους.

 8. Ο χορός Andrew Jackson


 Όταν ο ήρωας πολέμου Andrew Jackson χρίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, το 1829, διοργάνωσε ένα χορό στο Λευκό Οίκο, ο οποίος ήταν ανοιχτός σε όλους. Στο κτίριο χώρεσαν 21.000 άτομα με αποτέλεσμα ο Jackson να αναρριχηθεί σε ένα παράθυρο για να διαφύγει. 

 9.Η νίκη της Αγγλικής ομάδας κρίκετ


 H αγγλική ομάδα κρίκετ γιόρτασε την κατάκτηση του κυπέλλου το 2005 με μεγαλειώδη τρόπο. Οι παίκτες ξόδεψαν 34.000 βρετανικές λίρες στο club Prophecy.

 10.Τα ρωμαϊκά όργια



 Ο 24χρονος Καλιγούλας, ερχόμενος στην εξουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, άρχισε να διοργανώνει όργια που κρατούσαν εβδομάδες ολόκληρες. Κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης, ο Καλιγούλας αποφάσισε να χτίσει μια αχρείαστη και τεράστια πλωτή γέφυρα, δύο μιλίων, απλά και μόνο επειδή ένας μάντης του είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να τη δημιοργήσει. Με τον πλούσιο τρόπο ζωής του, κατάφερε να χρεοκοπήσει την ευημερούσα στο παρελθόν αυτοκρατορία.
a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου