Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

8 λόγοι να ανυπομονείς για το Playstation 4. Ή μήπως όχι;

Είναι λίγο παράξενο το να προσπαθείς να σκεφτείς αν θες να αποκτήσεις μία κονσόλα. Γιατί όπως και να 'χει, ό,τι κριτική και να πάρει από τους ειδικότερους των ειδικοτέρων, θέλεις πάντα να έχεις στο σαλόνι σου μία καινούρια κονσόλα να την δοκιμάσεις, να την λιώσεις, να έχεις την ολόδική σου άποψη για εκείνη. Γι' αυτό και είμαστε πάντα επιφυλακτικοί στα σχόλια και τις εικασίες για αυτά που θα έρθουν. Κι αν όχι επιφυλακτικοί, τουλάχιστον σκεπτικοί.



Πάμε λοιπόν να δούμε τα καλά νέα που είχε η Sony για τους gamers. Κι ακούσαμε κυρίως καλά νέα. Ειδικά μετά το απανωτό τρολάρισμα που δέχτηκε η Microsoft για τους περιορισμούς του Xbox One, η παρουσίαση του Playstation 4 ήταν στρατηγική σχεδιασμένη για να απαντήσεις τις ανάγκες του gamer και μόνο του gamer.
 
Οπότε για το "ή μήπως όχι" του τίτλου, γράψε λάθος.

Στο Playstation 4...

Εγκαινιάζεται ένα touch panel

Το οποίο στην έκθεση αποδείχτηκε πολύ σωστά σχεδιασμένο με καλή απόκριση στις κινήσεις. Μαύρη η στιγμή που χάνουμε τα κουμπιά Start και Select αλλά δεν πειράζει. Κάθε βήμα για καλό.

Το DualShock 4 χειριστήριο είναι λίγο πιο στιβαρό

Εν αντιθέσει με αυτά του Xbox One που είναι λίγο ελαφρύτερα, η Sony αποφάσισε να δώσει λίγο βάρος και καλύτερο grip στο νέο χειριστήριό της. Κυρίως μετά από παράπονα για το ελαφρύ DualShock χειριστήριο του PS3.
 

Το κόστος του θα είναι στα 399 ευρώ

100 ευρώ φθηνότερο από το Xbox One από το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε κάποια αναπροσαρμογή την στιγμή που ο μεγάλος αντίπαλος παίζει σχετικά οικονομικά.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τα χρησιμοποιημένα παιχνίδια

Ούτε χρειάζεται να κάνει online check in για να παίξεις ένα παιχνίδι. Αυτή βασικά είναι και όλη η συζήτηση που έγινε μετά την παρουσίαση του Xbox One. Η Sony πάτησε στους περιορισμούς της Microsoft και το παρουσίασε σαν μεγάλο της πλεονέκτημα το ότι εκείνη δεν τους επιβάλει. Η απάντηση της Microsoft ήταν άμεση αφού τους απέσυρε και εκείνη. Πολύ μας άρεσε αυτή η κοκκορομαχία γιατί βγήκαμε εμείς κερδισμένοι.
 

140 παιχνίδια είναι στην παραγωγική διαδικασία

Μόνο ευτυχία μπορεί να σημαίνει αυτό μιας και τα 100 από αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στους πρώτους 12 μήνες από την κυκλοφορία.

Το σχέδιο αλλάζει σε σχέση με το παλαιότερο

Το διαγώνιο σχήμα μοιάζει αρκετά ελκυστικό αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Κανέναν δεν απασχόλησε παραπάνω από δύο λεπτά ο σχεδιασμός της κονσόλας που θα βάλει στο σαλόνι του.

Κάθε κουτί έχει το δικό του headset

Με το multiplayer να είναι στο επίκεντρο της προσοχή της Sony, πώς θα υπήρχε παιχνίδι χωρίς ακουστικά και μικρόφωνο για κάθε χρήστη; Πολύ καλό εξτραδάκι.

Έρχονται νέα, ωραία παιχνίδια

Για κονσόλα παιχνιδιών μιλάμε. Για παιχνίδια ανυπομονούμε. Και μερικά από αυτά μοιάζουν ικανά να μας αφήσουν χωρίς κοινωνική ζωή το χειμώνα. Ιδού μερικοί τίτλοι:

The Order 1886


Call of Duty: Ghosts


Mad Max


Final Fantasy XV


Drive Club


Watch Dogs


Destiny


Thief 4


Fifa 14


Battlefield 4


Υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου