Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

“ΜΥΗΣΙΣ”: Εκδήλωση για την ξενιτειά και τη μετανάστευση των Καστοριανών:«Κίνησαν τα Καράβια τα Καστοριανά – Ξενιτειά»

outΟ Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «ΜΥΗΣΙΣ» στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των δράσεων των τμημάτων του για την περίοδο 2012-13, διοργανώνει εκδήλωση με γενικό τίτλο «Κίνησαν τα Καράβια τα Καστοριανά – Ξενιτειά», την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 9.00μμ στο θέατρο Ολυμπιακής Φλόγας.



Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα σε παραδοσιακούς χορούς.
Στο δεύτερο μέρος, με θεματικό άξονα την ξενιτειά και την μετανάστευση των Καστοριανών,  θα λάβει χώρα μια πρώτη συνεργασία των ενήλικων χορευτών καθώς και της θεατρικής ομάδας του Ομίλου σε μια πειραματική προσέγγιση από ήχο, φως και κίνηση. Συμμετέχουν περίπου 50 άτομα. Το μουσικό υπόβαθρο περιλαμβάνει το μουσικό σκέλος της έκδοσης του Ομίλου «Κίνησαν τα Καράβια τα Καστοριανά», την σύμπραξη και τους αυτοσχεδιασμούς του Δημητράκη Χαλκιά, την συμμετοχή των «Χάλκινων της Καστοριάς». Τα κείμενα είναι της Μαρούλας Γκαμπέση-Βέργου και ακούγονται από την φωνή της και την φωνή του Μάριου Ζαλαμήτσου. Ο συντονισμός της παράστασης έγινε από τους  Ματίνα Κωνσταντινίδου, Παναγιώτη Κώττα και Νίκο Μπαλιάκα. Το φροντιστήριο και τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι Γαρυφαλλιά Μεσητίδου, Σπύρος Αναγνώστου, Χρυσούλα Μάρκου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλείται σε ειδικό χώρο η έκδοση του Ομίλου «Κίνησαν τα Καράβια τα Καστοριανά» στην τιμή των 12€ η οποία θα ισχύσει μόνο για την διάρκεια της εκδήλωσης.
Η είσοδος και παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.
Θερμές ευχαριστίες στο ΚΑΠΗ Καστοριάς για την υλικοτεχνική υποστήριξη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, και στον Δήμο Καστοριάς για την παραχώρηση του χώρου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου