Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η Renault δημιουργεί «πολυμορφικό» crossover

Η Renault δημιουργεί «πολυμορφικό» crossoverΘα αποτελέσει το μοντέλο αντικατάστασης του Espace
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που διέρρευσαν στο διεθνή Τύπο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker δήλωσε πως η εταιρεία θα αντικαταστήσει το Espace, με ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα δανείζεται στοιχεία από crossovers, όπως την απόσταση από το έδαφος και τη ψηλή θέση οδήγησης, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρεί την άνεση και πρακτικότητα ενός πολυμορφικού.
Το Espace, όπως δήλωσε ο Acker, έχει εκπληρώσει το σκοπό του μετά από τόσα χρόνια που κυκλοφορεί, για αυτό ήρθε η ώρα να αποσυρθεί. 

Άλλωστε η πτωτική πορεία των πωλήσεων κατά 35% την τελευταία χρονιά, σύμφωνα με τη JATO Dynamics, είναι ενδεικτική. 

Εξάλλου υπογράμμισε ότι το Espace μπορεί να είναι ένα όχημα με αξιοπρόσεχτη εμπορική πορεία, αλλά πλέον δείχνει την ηλικία του.



Τώρα, ως προς το διάδοχό του, λίγα πράγματα υπάρχουν. Κυρίως, ότι στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα ενός πρωτοτύπου κατά τον Axel Breun, διευθυντή της Renault. 

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόθεση της γαλλικής φίρμας στρέφεται, όχι σε ένα ακόμα «επιθετικό» και «άγριο» crossover, αλλά σε ένα κομψό κι άνετο όχημα, στο οποίο θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει το ταξίδι του.

Το νέο crossover θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Douai της Γαλλίας, μαζί με τους διαδόχους των Laguna και Scenic. 

Στο συγκεκριμένο μοντέλο θα δούμε για πρώτη φορά, όπως επιβεβαιώθηκε από τη Renault, τη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CFM1, η οποία κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Nissan.

Τέλος, το πρωτότυπο R-Space, που είχε παρουσιάσει παλιότερα η Renault, αναμένεται να επιδράσει σχεδιαστικά στο νέο crossover, που θα δούμε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. 



Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου