Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Με πολυχρηστικά στοιχεία η νέα BMW Σειρά 1 GT

Με πολυχρηστικά στοιχεία η νέα BMW Σειρά 1 GTΠροσφέρει πρακτικότητα, δυναμισμό και υψηλή ποιότητα
Συνεχίζοντας την εξάπλωση των μοντέλων της, ειδικά στο compact κομμάτι, η BMW ετοιμάζει αρκετά νέα αυτοκίνητα σε πρωτόγνωρες για αυτή κατηγορίες. Μεταξύ αυτών, θα βρεθεί η νέα BMW Σειρά 1 GT, το πρώτο μικρομεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο της μάρκας. 
Το αυτοκίνητο, το έχουμε ήδη δει ως πρωτότυπο στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού αλλά και πρόσφατα στην έκθεση Outdoor Friedrichshafen και πλέον, ετοιμαζόμαστε να το υποδεχτούμε και ως μοντέλο παραγωγής από την επόμενη χρονιά. 

Ενός όγκου αμάξωμα με τονισμένο δυναμισμό

Στις ηλεκτρονικές φωτογραφίες των «κατασκόπων», αποκαλύπτεται ότι, το αυτοκίνητο παραγωγής θα βασίσει πολλά από την παρουσία του στο πρωτότυπο διατηρώντας ένα αμάξωμα ενός όγκου με τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία. 

Εντύπωση προκαλούν π.χ. οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες-λεπίδες, στον προφυλακτήρα και τα πλαϊνά μέρη του αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρχουν χρωμιωμένες επενδύσεις και στα πλαίσια των παραθύρων. 

Τα εμπρόσθια φωτιστικά με σφηνοειδές σχήμα θα συμβάλλουν και αυτά στο δυναμισμό του οχήματος, ενώ εντύπωση προκαλεί και το μικρό σε διαστάσεις εμπρόσθιο παρμπρίζ που ακολουθεί τη ροή του καπό και αναμένεται να παίξει το ρόλο του στην αεροδυναμική του αμαξώματος.



Κίνηση εμπρός και μικροί turbo κινητήρες

Η προσθιοκίνητη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Mini, γνωστή με την κωδική ονομασία «UKL1» θα είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βάση και για τη νέα BMW Σειρά 1 GT. 

Η πλατφόρμα αυτή αναμένεται να συνεισφέρει στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, ωστόσο γεγονός είναι ότι η Σειρά 1 GT θα είναι μια από τις πρώτες προσθιοκίνητες BMW στην ιστορία. 

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι η παρουσία κάτω από το καπό του μοντέλου των νεότερων turbo κινητήρων της μάρκας. Πρόκειται για μοτέρ 1,5 λτ., 3κύλινδρα και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα οποία θα έλθουν σε εκδόσεις από 90 έως και 200 ίππους. 

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να υπάρξει και υβριδική έκδοση, η οποία θα συνδυάσει τον παραπάνω turbo βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.

Και σε 7θέσια έκδοση

Η BMW εκτός της 5θέσιας έκδοσης της νέας Σειρά 1 GT, θα μας φέρει και μια δεύτερη εκδοχή αμαξώματος με μακρύτερο μεταξόνιο. 

Στόχος εδώ είναι να προσφερθούν θέσεις για 7 επιβάτες, ώστε η νέα Σειρά 1 GT να σταδιοδρομήσει και στην αμερικάνικη αγορά που ζητά τέτοιες εκδόσεις. 

Ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι η αυξημένη εσωτερική πρακτικότητα του αυτοκινήτου, η οποία και θα του επιτρέψει να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες και αποσκευές.




autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου