Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το “Jailhouse Rock” του Elvis Presley ανεβαίνει στο No1 των charts των Η.Π.Α στις 21/10/1957

elvis-presley-coverΣαν σήμερα, το 1957, το “Jailhouse Rock” και ο Elvis Presley ανεβαίνουν στην κορυφή των αμερικανικών charts.
Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Jerry Leiber και Mike Stoller, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα hits όλων των εποχών προερχόμενο από τον θρυλικό Elvis. Το “Jailhouse Rock” περιλαμβάνεται στο ομότιτλο EP του που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Όπως έδειξε η ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, το κοινό αποθέωσε και αυτό του το τραγούδι, πράγμα που το οδήγησε σε μια εμπορική επιτυχία.


Εκτός, από την κορυφή που κατέλαβε στα αμερικανικά charts με αποκορύφωμα το Billboard Hot 100, το “Jailhouse Rock” απέσπασε την 67η θέση στην κατηγορία με τα “500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών” από το περιοδικό Rolling Stone. Ακόμα την πρωτιά απόλαυσε στα charts της Μεγάλης Βρετανίας. Πολλές μάλιστα είναι και οι διασκευές που έχουν γίνει πάνω στο συγκεκριμένο τραγούδι, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το “Kiss You” των One Direction, το οποίο βασίζεται στην παραγωγή του “Jailhouse Rock“.
Elvis Presley – Jailhouse Rock
tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου