Το φθινόπωρο είναι εποχή που μας αρέσει να χουχουλιάζουμε παρέα με τον σύντροφό μας, με τους φίλους μας ή ακόμη και μόνες μας αγκαλιά με μια κουβέρτα.
Δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος σε αυτό από μια κούπα με ένα ζεστό ρόφημα της αρεσκείας μας.
Ανακαλύψαμε πέντε ροφήματα που θα σας κάνουν να… απατήσετε τον καφέ!
Ζεστό ρόφημα με μήλο, κανέλα και πορτοκάλι
Υλικά:
1/2 λίτρο χυμό μήλου
2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. κόκκινες καραμέλες κανέλλας
1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι
2,5 κ.σ. μέλι
1/2 λίτρο χυμό μήλου
2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. κόκκινες καραμέλες κανέλλας
1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι
2,5 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό μήλου, τις καραμέλες κανέλας, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι.
-Μόλις βράσει το μείγμα μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 ακόμα λεπτά.
-Σουρώνετε. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε. Το ρόφημα σερβίρεται ζεστό!
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό μήλου, τις καραμέλες κανέλας, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι.
-Μόλις βράσει το μείγμα μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 ακόμα λεπτά.
-Σουρώνετε. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε. Το ρόφημα σερβίρεται ζεστό!
Ρόφημα με μπανάνες και νιφάδες βρώμης
Yλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουτ. μέλι
10 σπόρους κάρδαμο
1 ξύλο κανέλλας
30 γρ. τσιπς μπανάνας
½ κ. γ. καρύδι ψίχα σπασμένη
½ κ. γ. αμυγδαλόψιχα άψητη και χωρίς αλάτι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουτ. μέλι
10 σπόρους κάρδαμο
1 ξύλο κανέλλας
30 γρ. τσιπς μπανάνας
½ κ. γ. καρύδι ψίχα σπασμένη
½ κ. γ. αμυγδαλόψιχα άψητη και χωρίς αλάτι
Εκτέλεση:
-Σε βαθύ σκεύος ρίξτε το γάλα μαζί με το κάρδαμο και το ξύλο κανέλας και βράστε έως ότου “βγουν” τα αρώματα.
-Προσθέστε τα τσιπς μπανάνας και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βρασμό σε μέτρια φωτιά.
-Συμπληρώστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.
-Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε την κάθε κούπα ή το μπολ με λίγα κουάκερ.
Αρωματικό ρόφημα καρύδας
-Σε βαθύ σκεύος ρίξτε το γάλα μαζί με το κάρδαμο και το ξύλο κανέλας και βράστε έως ότου “βγουν” τα αρώματα.
-Προσθέστε τα τσιπς μπανάνας και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βρασμό σε μέτρια φωτιά.
-Συμπληρώστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.
-Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε την κάθε κούπα ή το μπολ με λίγα κουάκερ.
Αρωματικό ρόφημα καρύδας
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 – 4 κ.γ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1,5 κ.γ. κορν φλάουρ
1,5 κ.γ. φρουκτόζη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 – 4 κ.γ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1,5 κ.γ. κορν φλάουρ
1,5 κ.γ. φρουκτόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
-Βάζετε τα 2/3 του γάλακτος να ζεσταθεί.
-Στο υπόλοιπο διαλύετε το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
-Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτετε το κρύο μείγμα γάλακτος και το τριμμένο ινδοκάρυδο. -Ανακατεύετε καλά.
-Ξαναβάζετε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο. Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι.
-Βάζετε τα 2/3 του γάλακτος να ζεσταθεί.
-Στο υπόλοιπο διαλύετε το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
-Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτετε το κρύο μείγμα γάλακτος και το τριμμένο ινδοκάρυδο. -Ανακατεύετε καλά.
-Ξαναβάζετε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο. Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι.
Δυναμωτικό ρόφημα μπισκότου
Υλικά:
1 πακέτο πτι μπερ
1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
480 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες)
4 κ.σ. κονιάκ
8 κ.γ. κακάο σκόνη
1 πακέτο πτι μπερ
1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
480 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες)
4 κ.σ. κονιάκ
8 κ.γ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
-Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει.
-Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
-Συμπληρώνετε με το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο προσθέτετε το κονιάκ.
-Πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε ξανά όλο το μίγμα.
-Γεμίζετε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο.
Ζεστό ρόφημα αμυγδάλου
-Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει.
-Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
-Συμπληρώνετε με το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο προσθέτετε το κονιάκ.
-Πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε ξανά όλο το μίγμα.
-Γεμίζετε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο.
Ζεστό ρόφημα αμυγδάλου
Υλικά:
2 ποτήρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
4 κ.τ.σ. ζάχαρη
2 ποτήρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
4 κ.τ.σ. ζάχαρη
Eκτέλεση:
-Βράζετε το νερό. “Περνάτε” την αμυγδαλόψιχα από πολύ λεπτή σίτα.
-Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό νερό από πάνω ώσπου να λιώσει η αμυγδαλόψιχα.
-Το υγρό αυτό το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-Το αφήνετε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
-Βράζετε το νερό. “Περνάτε” την αμυγδαλόψιχα από πολύ λεπτή σίτα.
-Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό νερό από πάνω ώσπου να λιώσει η αμυγδαλόψιχα.
-Το υγρό αυτό το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-Το αφήνετε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
- diaforetiko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου