της Σιμόνης Καφίρη
Είτε σας περίσσεψαν λίγα μακαρόνια από χθες, είτε θέλετε να τις φτιάξετε επί τούτου, ιδού η συνταγή για απολαυστικές τηγανίτες με σπαγγέτι.
Βάλτε τις στο τάπερ και πάρτε τις μαζί σας στο γραφείο.
Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. σπαγγέτι βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
40γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
40γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
• Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος.
• Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος.
• Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
• Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.
Πηγή: protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου