Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το νέο Honda NSX και σε roadster;

Το νέο Honda NSX Roadster θα βασίζεται σχεδιαστικά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο, ενώ το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να βγει στις αγορές το 2017.


Η Honda σκέφτεται σοβαρά να κατασκευάσει το νέο NSX και «ανοιχτό», βασισμένο στο concept NSX Roadster, ενώ εκτιμάται ότι θα το κυκλοφορήσει 2 χρόνια μετά το λανσάρισμα του coupe το οποίο θα βγει στις αγορές το 2015.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού του νέου Honda NSX, Jun Goto, η ιαπωνική φίρμα θέλει να λανσάρει πρώτα το νέο NSX σε coupe και αργότερα σε roadster. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το πλάνο της εταιρείας είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα χρησιμοποιηθεί «σκληρή» ή υφασμάτινη οροφή. Επίσης, πρόσθεσε πως το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί προβλέπει ότι το NSX coupe θα λανσαριστεί το 2015, ενώ, αν η roadster έκδοση λάβει το «πράσινο φως», θα ακολουθήσει μετά από μια διετία.

Ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι, ο Goto ανέφερε ότι το εν λόγω μοντέλο θα στηριχθεί στο πρωτότυπο Honda NSX Roadster, που είχε κάνει ντεμπούτο το 2012, ειδικά για την ταινία «Τhe Avengers». Επίσης, επεσήμανε ότι εξωτερικά το design του συγκεκριμένου concept εν πολλοίς ικανοποιεί, το εσωτερικό του όμως από την άλλη είναι κάπως «συντηρητικό» και θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές για το μοντέλο παραγωγής.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, όπως και το NSX coupe, θα τροφοφοτείται πιθανότατα από έναν V6 κινητήρα, που θα συνδυάζεται με την υβριδική τεχνολογία της εταιρείας, η οποία ονομάζεται: Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) και αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (2 στον μπροστινό άξονα και 1 στο βενζινοκινητήρα) με τη συνδυαστική τους απόδοση να υπολογίζεται περίπου στους 400 ίππους. Σημειωτέον ότι η κατασκευή του μοντέλου παραγωγής θα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ελαφριά υλικά, όπως και του coupe.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου