Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το αγωνιστικό Honda Civic για το WTCC

Η Honda αποκάλυψε την αγωνιστική εκδοχή του Civic, το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού (WTCC), ενώ θα αντιμετωπίσει την ομάδα του πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb.
Πριν από λίγες μέρες η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε το αγωνιστικό Honda Civic Tourer, το οποίο θα συμμετάσχει στο βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Ωστόσο, οι μηχανικοί της Honda δεν έμειναν εκεί, αφού παρά το γεγονός ότι προετοιμάζουν την επόμενη γενιά του Type-R, έκαναν ένα 
«διάλειμμα» για να αναπτύξουν και να κατασκευάσουν το αγωνιστικό Civic. Το εν λόγω μοντέλο βασίζεται στο ευρωπαϊκό 5θυρο hatchback μοντέλο, ενώ –παράλληλα- πληροί τις προδιαγραφές για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Το αγωνιστικό Honda Civic είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η ιαπωνική φίρμα επιθυμεί να κρατήσει τον τίτλο και θα διεκδικήσει και τον αντίστοιχο του επόμενου έτους, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο μιας και το 2014 θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα ομάδα του, 9 φορές πρωταθλητή (στο WRC), Sebastien Loeb. Ο Γάλλος οδηγός θα οδηγεί ένα αγωνιστικό Citroen C-Elysee και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το ιστορικό των νικών, που έχει σημειώσει έως τώρα (78 νίκες).

autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου