Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα [λίστα]

Οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα [λίστα] Κρέμες, θεραπείες ακόμη και... γιατροσόφια που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα υπάρχουν πολλά. Αδιαμφισβήτητα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την εμφάνισή της όσο -αφού το κακό έχει γίνει- και για τον περιορισμό της. Ποιες, όμως, θεωρούνται οι τοπ τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμησή της; 
Σύμφωνα με το onmed.gr, οι πέντε τροφές-όπλα κατά της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:


  • Μούρα
Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει τα επίπεδα του κολλαγόνου, ενώ παρέχει και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Σπαράγγια
Τα σπαράγγια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.
  • Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει λιπαρά οξέα που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό κάτι το οποίο βοηθά στο να μην είναι τόσο εμφανής η κυτταρίτιδα.
  • Λιπαρό ψάρι
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ορισμένα είδη ψαριού διατηρούν το δέρμα όμορφο και λαμπερό, ενώ καταπολεμούν τη φλεγμονή και βελτιώνουν τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
  • Σκουρόχρωμα λαχανικά
Λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα περιέχουν λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά του. 
gr.omg.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου