Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μάθετε ξένες γλώσσες δωρεάν στο διαδίκτυο

Αυτή την εποχή που όλοι ψάχνονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους, η δωρεάν επιμόρφωση από το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο. Δεν συμφωνείτε;

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας με μία ακόμα ξένη γλώσσα, δεν έχετε παρά να τη διδαχτείτε μέσω ίντερνετ, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να σας φαίνεται... πολυτέλεια αυτή την εποχή, που ο ελεύθερος σας χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και τα οικονομικά σας ίσως ακόμα πιο πολύ. Ωστόσο, μπορείτε να διδαχτείτε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας σε κάποια που γνωρίζετε ήδη, μέσω του διαδικτύου και μάλιστα εντελώς δωρεάν.



Πού θα βρείτε δωρεάν μαθήματα online

Δεκάδες ιστοσελίδες πανεπιστημίων και οργανισμών που προσφέρουν online μαθήματα διαφόρων ξένων γλωσσών σάς «περιμένουν» να τις ανακαλύψετε ώστε να επιλέξετε εκείνη που προσιδιάζει περισσότερο στις δικές σας απαιτήσεις και ανάγκες. Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μερικές από αυτές και να αποφασίσετε:


- BBC ( bbc.co.uk )

Η ιστοσελίδα του βρετανικού BBC προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, παρέχοντας ασκήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο, λεξικά και διαδικτυακά τεστ, για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, της γαλλικής, της ιταλικής, της γερμανικής και της ισπανικής. Ακόμη, ο δικτυακός τόπος σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις σειρές του καναλιού σε όποια γλώσσα προτιμάτε.

- Livemocha ( livemocha.com )

Τα μαθήματα στο Livemocha γίνονται με την χρήση μεγάλης ποικιλίας υλικού πολυμέσων, καθώς και πολλών ασκήσεων. Εφόσον εγγραφείτε στην κοινότητα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις 38 γλώσσες που προσφέρονται εκείνη που σας ενδιαφέρει να μάθετε και φυσικά, να δοκιμάσετε τις γνώσεις που αποκομίζετε με εκπαιδευτικά κουίζ και τεστ που έχουν ως στόχο την καλύτερη δυνατή εμπέδωσή της.

- Gloss (Gloss edu)

Στο Gloss μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 6.000 μαθήματα που αντιστοιχούν σε 38 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και κείμενα από άρθρα εφημερίδων και συλλογών δοκιμίων. Ο ιστότοπος επίσης προσφέρει δωρεάν υποστήριξη στους «μαθητές» από ειδικευμένους καθηγητές για οποιαδήποτε καθοδήγηση μπορεί να χρειαστείτε.

- Open Culture  ( openculture.com)

Το Open Culture προσφέρει δωρεάν μαθήματα για 40 ξένες γλώσσες, με ακουστικά ηλεκτρονικά βιβλία, εγχειρίδια κειμένων καθώς και video. Ακόμη, στην ιστοσελίδα του μπορείτε να βρείτε πολλά e-books - λογοτεχνικά, επιστημονικής φαντασίας, αυτοβελτίωσης κλπ - που μελετώντας τα, θα έχετε την ευκαιρία να αποκομίσετε γνώσεις και να εξασκήσετε τη γλώσσα που έχετε επιλέξει να διδαχτείτε.

- Busuu ( busuu.com )

Στην κοινότητα Busuu θα μπορέσετε να μάθετε τη γλώσσα που επιθυμείτε με ηλεκτρονικά, διαδραστικά μαθήματα που ήδη έχουν παρακολουθήσει 25 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο. Έχετε ακόμη τη δυνατότητα, αφού δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στην ιστοσελίδα, να επικοινωνείτε με άλλους «μαθητές» και να ανταλλάσετε γνώσεις και εμπειρίες!

- Internet Polyglot ( internetpolyglot.com )

Πέρα από τις «κλασικές» γλώσσες, στην ιστοσελίδα Internet Polyglot μπορείτε να μάθετε μέχρι και Swahili (γλώσσα που ομιλείται στην Κένυα, την Τανζανία και τη Σομαλία μεταξύ άλλων)! Τα μαθήματα που «παραδίδονται» συνδυάζουν κείμενο με εικόνες και video και ακόμη, αν θέλετε να εξασκηθείτε... διασκεδάζοντας, η ιστοσελίδα προσφέρει αρκετά παιχνίδια που στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης.



Μαρία Κόλλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου