Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Από την Καστοριά, ένας σε όλο τον κόσμο Odyssey

Από την Καστοριά, ένας σε όλο τον κόσμο Odyssey Την 02/2013 στον Παναμά, ένας νεαρός άνδρας από την Καστοριά, Μάρκος Σπυρόπουλος, ξεκίνησε την εναρκτήρια World Rally Oyster - ένα 16-μηνών Οδύσσεια ατελείωτη περιπέτεια και σε όλο τον κόσμο ιστιοπλοΐα.
Το Oyster στόλος εγκατέλειψε Αντίγκουα στις 6 Ιανουαρίου και τα υπέροχα μπλε κρουαζιερόπλοια νερού έχουν φθάσει πλέον Αυστραλία.
 Ένα από τα σκάφη που συμμετέχουν στο ράλι που έφτασε αυτή την εβδομάδα στο Cairns είναι Pandemonium , με ένα μέλος του ιστιοπλοϊκού της Καστοριάς, Μάρκος Σπυρόπουλος, ως καπετάνιος.


Η περιπέτεια σε όλο τον κόσμο τηςPandemonium και άλλα μέλη του στόλου έχει δει ο στόλος εξερευνήσουν πολλά καταπληκτικά θέσεις κατά μήκος του τρόπου. Μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Παναμά και στον Ειρηνικό τα πρώτα λιμάνια της κλήσης ήταν τα Νησιά Γκαλαπάγκος, Μαρκίζας, Ταϊτή, Μπόρα Μπόρα και η Moorea.
Από τον Ειρηνικό, ο στόλος κατευθύνθηκε προς το Great Barrier Reef, όπου είναι σήμερα.Μπαλί θα ακολουθήσει, πριν από τα κεφάλια ράλι δυτικά για Κέιπ Τάουν για τα Χριστούγεννα και για τη Βραζιλία για το καρναβάλι, πριν από την ένταξή για την τελική μεγάλο κόμμα με την Oyster Καραϊβικής Regatta, τον Απρίλιο του 2014.
Το World Rally Oyster θα επισκεφθεί 31 προορισμούς συνολικά σε 15 διαφορετικές χώρες κατά τη διάρκεια του περίπλου. Το 2013 Oyster World Rally σχεδιάστηκε ως μια εκδήλωση για να γιορτάσει την 40ή επέτειο Oyster Yachts ». Πήρε το στόλο 18 μήνες για να προετοιμαστεί για αυτή τη σύγχρονη Οδύσσεια.
Ένας στόλος από 28 υπέροχα παραδείγματα της σειράς Oyster λάβουν μέρος στην πρώτη Oyster World Rally, με τον στόλο με καταγωγή από τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νότια Αφρική, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Μάρκος Σπυρόπουλος είναι ο αδελφός του γνωστού Έλληνας γιατρός και ερευνητής του CERN Δρ Μαρία Spyropolou, ότι Νέος Κόσμος έχει γράψει περίπου.
Νέος Κόσμος επιθυμεί Μάρκος "δίκαιη ανέμους και μετά τις θάλασσες" την περιπέτεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου