Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Όλες οι φήμες για το iPhone 6, iWatch και τα αναβαθμισμένα iPad, MacBook και Apple TV του 2014

AppleO αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo σε νέα του έκθεση παραθέτει το timeline των φετινών κυκλοφοριών για την Apple που σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου το τρίτο τρίμηνο του 2014 εκτός, ίσως, από κάποια μικρή αναβάθμιση στο iMac το πρώτο μισό του έτους. Πέρα από αυτό όμως αναμένουμε να δούμε από τον Σεπτέμβρη και μετά αναβαθμίσεις στα iPad Air, iPad mini, Apple TV και MacBook καθώς και την κυκλοφορία δύο νέων προϊόντων: iWatch και 4.7-inch iPhone με το φημολογούμενο 5.5-inch iPhone να προγραμματίζεται για το τέλος του 2014 εξαιτίας προβλημάτων στην παραγωγή.
iPhone 6


Το iPhone 6, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα αλλάξει για πρώτη φορά την τοποθεσία του power button από την κορυφή στο πλαϊνό μέρος. Εάν όντως η συσκευή είναι 4.7 ιντσών μια τέτοια αλλαγή θα είχε νόημα ώστε να εξυπηρετήσει τη λειτουργία ενός χεριού ή και πιθανόν κάποια νέα δυνατότητα.
iPhone 6 concept
Το iPhone 6 θα διαθέτει οθόνη Retina 4.7 ιντσών ανάλυσης 1334×750 pixels στα 326 pixels per inch ενώ το μοντέλο με τις 5.5 ίντσες θα διαθέτει ανάλυση 1920×1080 pixels στα 401 ppi. Και οι δύο συσκευές διατηρούν το ίδιο aspect ratio (16:9) του iPhone 5 έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητος ο επανασχεδιασμός των εφαρμογών από το μηδέν.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένουμε επεξεργαστή Α8, 1GB RAM, Touch ID, κάμερα 8MP, μικρότερα bezels κατά 10 με 20 τοις εκατό και πάχος στα 6.5 ή 7 χιλιοστά (το iPhone 5S είναι στα 7.6 χιλιοστά). Επίσης, ο Kuo πιστεύει ότι το iPhone 6 θα διαθέτει τσιπ NFC ενώ μόνο τα πιο ακριβά μοντέλα (πχ 64GB 5.5″ iPhone 6) θα έρχονται με οθόνη από ζαφείρι εξαιτίας περιορισμών στην παραγωγή αν και η εταιρεία σχεδιάζει την ενσωμάτωση του Touch ID στην οθόνη και θα χρειαστεί το ζαφείρι για να πετύχει μεγαλύτερη ακρίβεια.
iWatch
Το iWatch θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα και δύο διαφορετικά μεγέθη (1.3 και 1.5 ίντσες) με την Apple να δίνει τεράστια έμφαση όπως καταλαβαίνετε στον σχεδιασμό και στην αισθητική πλευρά της συσκευής. Και τα δύο μοντέλα, ωστόσο, θα διαθέτουν εύκαμπτες οθόνες AMOLED με προστασία από ζαφείρι για τις γρατσουνιές και πιθανόν δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και χρήση της τεχνολογίας liquid metal. Ο Kuo πιστεύει ότι εκτός από τους διάφορους βιομετρικούς αισθητήρες το iWatch θα συνεργάζεται πλήρως με τα iPhone, iPad και Mac ενώ θα διαθέτει δυνατότητα NFC.
toddham_iwatch_all
Όσον αφορά την τιμή το iWatch θα κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις που θα κοστολογηθούν διαφορετικά μεταξύ τους. Ως εκ τούτου το πιο ακριβό μοντέλο ενδέχεται να κοστίζει χιλιάδες δολάρια (!). Το ισχυρό χαρτί της Apple και το σημείο της διαφοροποίησης φαίνεται να είναι, πάντως, το design του iWatch.
iPad Air και iPad mini
Φέτος τόσο τα iPad Air όσο και τα iPad mini θα αναβαθμιστούν με νέο επεξεργαστή Α8, κάμερα με αισθητήρα 8MP και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Ο Kuo πιστεύει ότι μπορεί να δούμε το Retina iPad mini ακόμα πιο φθηνό ώστε να δοθεί μια μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις.
Όσον αφορά το φημολογούμενο iPad 12.9 ιντσών ο Kuo θεωρεί ότι η Apple εργάζεται ακόμα πάνω σε αυτό αλλά δεν θα κυκλοφορήσει το 2014.
Mac
Οι προβλέψεις του Kuo για τα Mac περιλαμβάνουν ένα 12-inch MacBook Air με Retina οθόνη, ακόμα πιο λεπτή κατασκευή, χωρίς ανεμιστήρα και trackpad χωρίς μηχανικό κουμπί που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014. Επίσης, πιστεύει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο iMac που θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί με τις φθηνές προτάσεις ανταγωνιστών όπως η HP και Lenovo. Αυτό το μοντέλο αναμένεται και μέσα στο καλοκαίρι, ίσως στο WWDC.
Apple TV
Δεν αναμένουμε ούτε φέτος το περιβόητο σετ τηλεόρασης της Apple αλλά ένα αναβαθμισμένο Apple TV με δικό του App Store και τεχνολογία motion control.


Σχολιασμός στο forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου