Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση. Να μην έρθει η τρόικα ζήτησε

Και ξεκίνησε... η αντιπολίτευση! Η πρώτη σφοδρή επίθεση μετά τις εκλογές κατά της κυβέρνησης εξαπολύθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα
Στέλιος Μπαμιατζής

Μετεκλογική και πρώτη η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση αλλά ουδόλως ήπια, το ακριβώς αντίθετο.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας το απόγευμα στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα ζήτησε να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις για την Ιταλία και την Ισπανία, διαφορετικά να μην έρθει η τρόικα στην Αθήνα.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την αντιπολιτευτική στρατηγική, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια για την πολιτική και οργανωτική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες συνθήκες.
Ακόμα, κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς ότι "αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ότι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα" και πρόσθεσε ότι αν "αυτό δεν ισχύσει να προβάλλει βέτο νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο".
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν οι εκλογές είχαν αναδείξει κυβέρνηση της Αριστεράς, η εικόνα σήμερα σε όλη την Ευρώπη θα ήταν τελείως διαφορετική.
Ο λαός μας έχασε μια ευκαιρία είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και επικαλέστηκε τη στάση της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα παρενέβαινε στην πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με επιστολές υποτέλειας και δουλοπρέπειας.
Επιστολές που διαβεβαιώνουν την προσήλωση της κυβέρνησης στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και της ύφεσης. Που χαραμίζουν μέσα σε λίγες μέρες όσα ο λαός μας με τις διεκδικήσεις αλλά και με τη ψήφο του κέρδισε, το προηγούμενο διάστημα".
Αντίθετα, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν σήμερα το μαλακό μαξιλαράκι για την κυρία Μέρκελ.
Θα ήταν βασική συνιστώσα της συμμαχίας του Νότου και θα είχε ήδη κερδίσει τουλάχιστον όσα και οι Ισπανία και Ιταλία διεκδίκησαν και κέρδισαν, είπε ο κ. Τσίπρας.
Κεδίκογλου: "Το σχέδιο του κ. Τσίπρα προσέκρουσε στη θέληση του ελληνικού λαού"
Το σχέδιό του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή, προσέκρουσε στη θέληση του Ελληνικού Λαού για ελπίδα και ανάπτυξη εντός Ευρώπης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατά τη συνεδρίαση της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Τρεις δεκαετίες μετά, οι Έλληνες άκουσαν και πάλι υποσχέσεις για έναν απροσδιόριστο Τρίτο Δρόμο για το Σοσιαλισμό. Αντιπαρερχόμαστε τον πειρασμό αναφορών περί ιστορίας, επανάληψης και φάρσας. Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα να τηρήσει τη μόνη του ρεαλιστική υπόσχεση και να μετασχηματιστεί κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπεύθυνη αντιπολίτευση που απαιτεί η σοβαρότητα των περιστάσεων", είπε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε: "Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας, ότι το σχέδιό του να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή, προσέκρουσε στη θέληση του Ελληνικού Λαού για ελπίδα και ανάπτυξη εντός Ευρώπης".
Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την τροποποίηση των πολιτικών εκείνων, που οδήγησαν τη χώρα στην ύφεση και χιλιάδες  Έλληνες στην ανεργία".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου