Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος»




 
«Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό κανονική κυβέρνηση. Σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για το πολιτικό μας σύστημα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση που σχηματίσθηκε «δεν είναι περιορισμένου χρόνου ή ειδικού σκοπού, αλλά έχει τον χρονικό ορίζοντα που προβλέπεται από το Σύνταγμα, χωρίς καμία περίοδο χάριτος. Παρά τη διακομματική της σύνθεση, η κυβέρνηση αυτή είναι είναι ενιαία χωρίς κομματικά φέουδα με μοναδικό αφεντικό το λαό που καλούμαστε να υπηρετήσουμε» Παράλληλα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις τολμηρές συναινέσεις που πέτυχαν τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, επισημαίνοντας ότι «έγιναν για τον κοινό σκοπό, που είναι η διάσωση της χώρας, η διατήρηση της ευρωπαϊκής της προοπτικής και η έξοδος από την κρίση, ώστε να έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού».
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για την απόφασή του να περικοπούν κατά 30% οι αποζημιώσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και τον περιορισμό της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «προάγγελο μεγάλων τομών».


Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι θα είναι απολύτως ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί ευρύτατη προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
«Η λέξη που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι η αποτελεσματικότητα και όχι οι προθέσεις» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προαναγγέλλοντας την επίβλεψή του σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά, θέτοντας χρονοστοχοδιαγράμματα, από τα οποία θα κρίνεται το παραγόμενο έργο. «Θα επισκεφθώ όλα τα υπουργεία και θα θέσουμε από κοινού χρονοστοχοδιαγράμματα με συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ανάγκη για συναντίληψη και από τα άλλα κόμματα που δε δέχθηκαν να μετέχουν στην κυβέρνηση», φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν είναι ώρα για να πληρώσει ο λαός άλλο λαϊκισμό».
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να υπάρχει συντονισμένη κεντρική επικοινωνιακή διαχείρηση, «ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραφωνίες».
«Για ότι κάνουμε η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Πριν από αυτήν ο λαός θα μας κρίνει ακόμα αυστηρότερα. Αλλά εμείς οι ίδιοι πρέπει να γίνουμε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας για να πετύχουμε το έργο μας» κατέληξε ο κ. Σαμαράς. 





troktiko.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου